Gå til sidens hovedinnhold

Partert lik kan være norsk

Kripos er koblet inn i saken om det innpakkede og parterte liket som ble funnet på havbunnen utenfor Strömstad.

Strömstad (NTB-TT): Liket ble funnet kun tre kilometer fra den norske grensen.

Liket er blitt sendt til rettsmedisinske undersøkelser i Göteborg. Ifølge Fredriksstad Blad er nå Kripos koblet inn i saken på anmodning fra svenske myndigheter. Svensk politi har også bedt om en oversikt over savnede nordmenn.

- Flere funn tyder, etter min vurdering, på at liket ikke har ligget der i lengre tid. Men jeg tør ikke si om det er dager, uker eller måneder, sier politioverbetjent Thor Haraldsson ved politiet i Strömstad.

Politiet får nå hjelp fra marinbiologer og andre eksperter for å kunne fastslå hvor lang tid det kan være snakk om.

Flere savnet i området
Politiet vet heller ikke hvem den døde personen kan være.

- Vi vet ingenting. Rettsmedisineren skal sette sammen delene i morgen og ta røntgen av dem. Og så blir det obduksjon på fredag. Deretter kan vi begynne å se på alder og om det er en mann eller kvinne. Foreløpig har vi ingenting å sammenligne med før rettsmedisineren har gjort sitt, sier Haraldsson.

Flere personer er meldt savnet i det aktuelle området.

Makabert funn
Pakken med den døde personen ble oppdaget på havbunnen utenfor Strömstad av en dykker lørdag. Dykkeren syntes pakken virket mistenkelig og varslet politiet. Men først på mandag ble pakken hevet og åpnet, og det makabre funnet av et partert lik ble gjort.

Liket var svært nøye pakket inn, og det var helt klart at hensikten var å sørge for at liket ikke ble funnet, heter det på det svenske politiets nettsider. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken