Gå til sidens hovedinnhold

Pass på! Elverumsingene kommer!

2500 håndballfans fra Hedmark inntar Oslo.

Du har kanskje fått med deg at Elverum har spilt seg frem til cupfinalen mot Runar. Men visste du at Elverum er rammet av håndballgalskap?

Supportergrupperingen «Taiga’n» har solgt ut plassene på til sammen 17 busser for å bringe folket til Oslo Spektrum.

Les også: Eliteseriens beste på benken?

- Vi har satt opp 17 busser som totalt skal frakte 750 til 800 personer inn til hovedstaden. Dessuten er det både privatbiler, tog og maxitaxier på vei fra Elverum den 3. juledag. Totalt regner vi med å bli mellom 2300 og 2500 på plass i Oslo Spektrum, sier supportersjef Ola Norstrøm til Nettavisen.

Samlet 4800 utendørs
Fremdeles går det gjetord om en cupfinale fra 1962 på Hedmarken. Det var dagen nåværende Jon Herwig Carlsen skadet seg stygt, men hans Grønland stakk likevel av med NM-gull og 18-11-seier.

Kampen ble spilt utendørs på Idrettsplassen i Elverum foran 4 800 tilskuere. 46 år senere er Elverum tilbake i det gode selskapet igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nok en gang er en profilert NRK-kjendis involvert.

- Cupfinalen betyr for oss at hele byen har stått på hodet de siste ukene. Håndballgutta har samlet store og små i hele høst. Christian Berge har gitt laget og byen mer PR på seks måneder – enn klubben har fått til sammen de siste ti åra, sier ansvarlig redaktør Morten Stenberg i Østlendingen til Nettavisen.

Halve pressetribunen?
Lokalavisen satser massivt på at byens håndballherrer skal beseire Runar i cupfinalen. Totalt skal åtte journalister være på plass under oppgjøret. Det planlegges også et eget cupfinalebilag i romjula.

- Vi skal følge spillerne tett fra de drar fra Elverum og helt til festen er over søndag. Mandag skal vi presentere et cupfinalebilag på 16 sider for våre lesere, sier Stenberg.

- Hva er det med Elverum og håndball? Er det fordi dere ikke har andre ting å finne på?

- Nei, slettes ikke. Elverum er en kulturby. Vi har Norsk Skogmuseum og Glomdalsmuseet. Vi har både Høyskole og sykehus. Vi har Terningmoen Leir som skal rustes opp for flere hundre millioner kroner. Det er en by i voldsomt vekst og med et stort potensial, sier den tidligere NRK-reporteren og legger til:

- Men i høst har alle hatt håndballfeber.

Elverum: - Enveiskjøring!
Hva så med Runar? Lar de seg skremme av det flere tusen hoder store publikumstrollet fra de dype skoger?

- Jeg tror først og fremst at dette blir fantastisk morsomt. Det har aldri vært en så bra ramme rundt en cupfinale før. Det blir en utrolig stemning, sier trener Vidar Gjesdal.

Han minner også på at vestfoldingene har med masse egne fans til håndballfesten i Oslo lørdag.

- Vi har nærmere 600 personer med oss. Det er ny rekord for oss, sier han.

Uten at det er nok til å skremme supporterbaronen fra Elverum.

- Elverum og Runar har vunnet og tapt like mye denne sesongen. Nå skal vi møte dem på nøytral bane. Jeg tror det blir en jevn kamp, men på tribunen har de ikke en sjanse. Vi fikk 1400 billetter til finalen og de fikk 600. Da vi nærmet oss 2000 solgte, hadde de kun solgt 300. Dette blir enveiskjøring!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken