Gå til sidens hovedinnhold

Pastoren fikk to uker

Pastor Helge Fossmo (32) er varetektsfengslet for to uker, siktet for medvirkning til drapet på sin egen kone.

Uppsala tingrett besluttet dette i et lukket fengslingsmøte fredag ettermiddag.

- Han er samlet, men urolig for barna sine, sier Fossmos advokat Ola Nordström i en kommentar til Aftonbladet.

Fengslingsmøtet startet klokken 13, og i 14-tiden hadde retten bestemt seg.

- Han er uskyldig
Selv krevde pastoren løslatelse under møtet. Han nektet for å stå bak drapet på sin egen kone Alexandra Fossmo (23).

- Min klient nekter straffskyld, sa Fossmos advokat, Ola Nordström, da fengslingsmøtet startet ifølge Aftonbladets nettutgave.

Pastoren hadde på seg en blå jeans og en lys trøye da han ble ført inn i Uppsala tingrett. Da siktelsen ble lest opp, så han rett ned i bordet.

La fram bevis
Under fengslingsmøtet la politiet fram bevisene de har i saken. De skal sitte inne med gode tekniske bevis, blant annet beslag fra en datamaskin og opptak etter avlytting av telefonsamtaler mellom pastoren og elskerinna i nabohuset - som også er siktet for drap og medvirkning til drap.

Politiet begjærte at pastor Helge Fossmo måtte bli fengslet i to uker, noe som er det lengste som er mulig for varetekt i Sverige.

Penger mulig motiv
- Penger kan være et motiv, sier en person med tillknytning til Knutbymenigheten til Aftonbladet.

Både pastoren og hans elskerinne ville tjene økonomisk på at deres ektefeller død. Pastoren og hans kone hadde livsforsikring. Etter konens død kan han heve pengene. Hvis de skiltes derimot ville de tape millioner, skriver avisen. Pastoren og hans elskerinne sitter nå i hver sin celle, mistenkt for å ha medvirket i drapet.

Ville fått kontroll
Ifølge Aftonbladet mener mange i det lille samfunnet i Knutby at 30-åringen ved en skilsmisse fra konen ville få full kontroll, og kunne forsvinne med, viktige finansielle midler som eiendom og foretak.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?