Gå til sidens hovedinnhold

Pastoren hevder sin uskyld

Pastoren som er siktet for underslag av en halv million kroner, holder fast ved sin uskyld. - Ren misunnelse ligger bak anklagene, tror han.

Pastor Anton Sinnathamby talte i dag til menigheten sin på Vålerenga i Oslo.

- Det var en sjokkerende anklage. Det ble et veldig stort sjokk. Jeg har ikke ord til å forklare det med, sier pastoren til TV 2 Nyhetene om anklagen.

Han ble løslatt av politiet fredag ettermiddag etter å ha blitt anmeldt av tidligere og nåværende medlemmer av menigheten tidligere i uken. Pastoren er siktet for å ha underslått en halv million kroner, som den tamilske menigheten samlet inn til tsunamiofre på Sri Lanka.

- Jeg tror det er ren misunnelse som ligger bak anklagene, uttalte Sinnathamby.

Drapstruet
- Menigheten støtter pastoren. Det har vært en betydelig feilinformasjon i mediene om at han har blitt anmeldt av sin egen menighet. Tre av dem som anmeldte ham, meldte seg ut av menigheten for tre år siden, og en meldte seg ut i april. Av de fem er det nå bare en som tilhører menigheten, sier generalsekretær Magnar Mæland i Det norske baptistsamfunn til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Mæland skal pastoren ha blitt drapstruet i forkant av anmeldelsen.

- Pastoren gikk selv til lensmannskontoret da han ble arrestert. Han gikk dit for å anmelde to drapstrusler han hadde mottatt. Da ble han samtidig anholdt og senere varetekstfengslet, forteller generalsekretæren.

Ikke urolig
Magnar Mæland stiller seg undrende til at politiet og mediene har gått såpass hardt ut mot pastoren.

- Det har ikke kommet frem noe i løpet av disse dagene som har uroet oss. Vi har rapporter på at hjelpen har kommet frem, sier han.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken