Gå til sidens hovedinnhold

Pastoren nekter for drap

Pastor Helge Fossmo (32) nekter for å ha noe med drapet på sin kone å gjøre. I dag vil han kreve å bli løslatt fra fengsel.

Klokken 13 fredag møter Fossmo til fengslingsmøte i Uppsala tingrett. Der vil politiet legge fram bevis for å få pastoren varetektsfengslet. Politiet vil begjære ham fengslet i to uker.

Fossmo vil imidlertid nekte for å ha noe med drapet å gjøre, og vil kreve å bli sluppet ut av fengselet, ifølge TV 2 Nyhetene.

Telefonen avlyttet
Politiet har flere beviser mot Fossmo, blant annet skal det være interessante opplysninger i en datamaskin som ble beslaglagt i pastorens hjem torsdag.

I tillegg skal politiet ha avlyttet telefonsamtaler mellom pastoren og den medsiktede nabokona. Samtalene skal ha blitt tatt opp like etter drapet.

- Mannen er sterkere
Samtidig kommer det stadig nye avsløring om virksomheten i den lukkede pinsemenigheten i Knutby. TV 2 Nyhetene sendte fredag morgen opptak fra en preken som pastor Helge Fossmo (32) holdt for et og et halvt år siden, noe som viser hans noe spesielle kvinnesyn:

”En mann er mye sterkere enn en kvinne. Man kan lure på hvorfor man skryter av at kvinnen føder barn når det er straffen for kvinnens synd at hun må føde med smerte. Er det noe å skryte av?”

”Det mest fornedrende kvinnesynet er det som feminismen står for. Feminismen hevder at det ikke er nok å bare være kvinne for å være like mye verdt som mannen. Hun må forsøke å være noe annet.” sa pastoren i prekenen.

Først kone forgiftet
Men det er ikke nok med det. Fredag kunne VG fortelle at Fossmos forrige kone, som også ble funnet død i familiens hjem, var forgiftet da hun ble funnet død i badekaret.

Obduksjonsrapporten viste at Helene Fossmo (27) hadde en dødelig dose medisin i kroppen, det smertestillende medikamentet dextropropoksyfen.

Saken ble henlagt som en ulykke, etter at Helene skal ha falt og slått hodet mot vannkranen i badekaret. Hun ble funnet i badekaret med badekåpen på.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?