Gå til sidens hovedinnhold

Paven får muslim-ros

Muslimer roser Pave Benedikt XVI etter at han besøkte til Den blå moské og vendte seg mot Mekka.

Bildet av Pave Benedikt XVI som besøker Den blå moské i Istanbul på førstsidene i flere arabiske og muslimske aviser. På oppfordring fra den tyrkiske muftien Mustafa Cagrici vendte paven seg mot Kaba i Mekka da han var i moskeen. Paven krysset hendene foran magen og stilte seg i en muslimsk bønnestililng (Salah) en kort stund.

Bønnen er den nest viktigste av islams fem søyler.

Den største arabiske avisen Al-sharq Al-Awsat skriver på lederplass at Pavens besøk i moskeen og hans lille bønn betyr mye for verdens muslimer, etter at paven tidligere i høst kom med uttalelser som mange tolket som et angrep på islam.

Avisen Al-Hayat skriver at Pave Benedikt XVI med sine forsonlige utspill har overrasket den greskortodokse kirken i Tyrkia. Derfor understreket pavens talsmann Frederico Lombardi overfor journalister at paven ikke ba da han sto vendt mot Mekka, men at han mediterte, skriver Al-Hayat.

Benedict XVI er den første paven som besøker den berømte moskeen i Istanbul. I 2001 ble den forrige paven, Johannes Paul II, den første paven som gikk inn i en moské da han besøkte en moské i den syriske hovedstaden Damaskus.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten