Vatikanet er bekymret for det de ser på som økt interesse for det okkulte. Pave Benedikt XVI har derfor beordret sine biskoper til å opprette egne eksorsisme-grupper for å bekjempe den økende satanismen, skriver den britiske avisen The Daily Mail.

Prestene blir nå tilbudt kurs i bekjempelsen av den mest ekstreme formen for «gudløshet», og hver biskop må ha flere prester som er opplært til å utføre eksorsisme.

Vanskelig å finne
Pavens nysatsing ble kjent gjennom 82 år gamle presten Gabriele Amorth, som blir omtalt som Vatikanets eksorsistsjef. Han fortalte om initiativet til den katolske nettnyhetstjenesten Petrus.

- Takk Gud for at vi har en pave som har bestemt seg for å bekjempe djevelen, sa Amorth.

- Altfor mange biskoper tar ikke dette på alvor og delegerer ikke sine prester i kampen mot djevelen. Du må lete høyt og lavt etter en skikkelig opplært eksorsist, legger han til.

Amorth sier også at paven vil ta i bruk igjen en bønn som skal beskytte mot onde makter. Bønnen som er til St. Michael, ble droppet på 1960-tallet av pave Johannes XXIII.

- Bønnen er ikke bare nyttig for presten, men også for vanlige folk i kampen mot demoner, sier Amorth.

Stor etterspørsel
Presten Paolo Scarafoni er foreleser på eksorsismekurset, og han sier interessen for satanisme og det okkulte har økt i takt med at folk har mistet tro på kirken.

- Folk lider og da tror de at å vende seg til djevelen vil redde dem. Vi blir bombardert med etterspørsler om eksorsisme, sier Scarafoni.

I teorien kan alle katolske prester utføre en eksorsisme, men i virkeligheten er det kun et fåtall som blir tildelt denne oppgaven.