Gå til sidens hovedinnhold

- Pedersen ropte «homser» mot Stabæk-fansen

- Jeg fikk mye piss da jeg varmet opp og svarte som jeg gjorde, sier Pedersen.

STABÆK-VÅLERENGA 1-3

Marcus Pedersen ble Vålerengas store helt med sine to scoringer mot Stabæk, men gesten han rettet mot Stabæks supportere får nå mest oppmerksomhet.

Pedersen var tydelig forbannet og gjorde obskøne bevegelser mot noen på tribunen, mens han ropte noe i samme retning.

Thomas Aune, kjent fra FC Fotball, skriver følgende om episoden på Twitter.

- Marcus Pedersen velger den classy målfeiringa: lager sugetegnet med tunga i kinnet, før han roper "Homser" til noen.

- Fikk mye piss
Vålerenga-spissen sier han ble hetset av Stabæk-fansen da han varmet opp før han kom på banen og at det var grunnen til reaksjonen.

- Jeg fikk mye piss da jeg skulle varme opp, og jeg svarte som jeg gjorde. Jeg bryr meg ikke noe mer om det, sier Marcus Pedersen til Nettavisen.

Pedersen var imidlertid godt fornøyd etter å ha senket Stabæk med sine to scoringer.

- Vi spiller ikke en veldig bra match, men får uttelling for enkel fotball. Jeg scorer to mål på tre sjanser og er fornøyd med det, sier Pedersen.

Kommende helg spiller Pedersen sin siste kamp for Vålerenga før han returnerer til Nederland og Vitesse. Det er noe han ser fram til.

- Jeg har hatt det fint i Vålerenga, men jeg ser fram til å spille i utlandet igjen, sier Pedersen.

- Frøkenfotball
Selve kampen var det Vålerenga som startet best. Simon Larsen ga gjestene ledelsen da sju minutter var spilt på Nadderud. Larsen møtte Bojan Zajics corner med hodet og da Mande Sayoba gikk i bakken, var det ingen som kunne hindre at ballen havnet i nettet.

I en relativt sjansefattig førsteomgang, var det greit at Vålerenga gikk inn til pause med 1-0-ledelse.

Stabæk hadde imidlertid også sine sjanser, men verken Mads Stokkelien eller Christer Kleiven traff mål med sine forsøk i den første omgangen.

- Det blir for mye frøkenfotball fra vår side, konstaterte Stabæks assistenttrener Pål Albertsen overfor TV 2 ved pause.

Pedersen-dobbel
Det skulle imidlertid ikke bli bedre i den andre omgangen. Skjønt, det var Stabæk som skapte de største sjansene, men mot spillets gang, var det Vålerenga som scoret igjen.

Håvard Nielsen løp over halve banen før han tredde ballen gjennom til Marcus Pedersen, som kom inn for Veigar Páll Gunnarsson ved pause. Alene med Sayoba, gjorde ikke leiesoldaten noe feil og Vålerenga ledet 2-0.

Det tok ikke mer enn fem minutter før Stabæk, og det var langt ifra ufortjent da Fredrik Brustad satte inn reduseringen for vertene.

Men Vålerenga var drepende effektive og minuttet senere, lå ballen i nettet bak Sayoba igjen.

Marcus Pedersen plukket opp sin egen retur og satte ballen i motsatt nettvegg via en Stabæk-spiller og hjemmelagets håp om poeng ble effektivt drept.

Etter søndagens seier, klatrer Vålerenga opp på femteplass og er nå bare fire poeng bak Rosenborg, som innehar tredjeplassen.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken