Gå til sidens hovedinnhold

- Pele bør bytte lege

Diego Maradona går til et nytt friskt angrep på Pelé.

At de to søramerikanske fotball-legendene ikke er verdens beste venner, har lenge vært temmelig åpenbart. Friske verbale langskudd i retning hverandres leire har det etter hvert vært mange av.

Og lite tyder på at ordkrigen er i ferd med å nærme seg slutten. Denne gangen er det Maradona som kaster ny ved på bålet.

- Wood og Bono

Bakgrunnen er at Pelé nylig, i et intervju med Det internasjonale fotballforbundets nettsider, satte følgende ord på sine egne ferdigheter på fotballbanen:

- Jeg ble født for å spille fotball, akkurat som Beethoven var født til å komponere musikk og Michelangelo var født til å male.

Da Maradona ble konfrontert med den uttalelsen på en pressekonferanse, klarte han åpenbart ikke å dy seg.

- Hvis Pelé tror han er fotballens Beethoven, er jeg fotballens Ronnie Wood, Keith Richards og Bono, fordi jeg har så mye lidenskap, sa han ifølge ESPN.

- Tok feil pille
Den argentinske fotballguden stoppet imidlertid ikke der.

- Pele har sagt han er fotballens Beethoven. Jeg har aldri hørt noe Beethoven-musikk under en kamp, så jeg har sagt det før; når han tar feil pille, kommer det en skrullete uttalelse, sa 51-åringen – og tilføyde:

- Pelé tok kanskje morgenpillene på kveldstid, så han må sørge for at han tar de riktige. Det hadde kanskje vært best om han byttet lege.

Maradona trener i øyeblikket Al Wasl i De forente Arabiske Emirater. Laget ligger i øyeblikket på femteplass på tabellen – 12 poeng bak serieleder Al-Ain.

Torsdag er det hjemmekamp mot serietreer Al-Jazira. (ANB)

Kommentarer til denne saken