Gå til sidens hovedinnhold

Pellegrini misliker «Boxing Day»

Chileneren savner julepausen fra de andre ligaene.

De fleste europeiske ligaer tar juleferie så fort helgen er over, men slik er det altså ikke i Premier League.

2. juledag, eller «Boxing Day» som dagen også kalles, er en stor dag for engelsk fotball, men det er litt uvant for Manchester City-manager Manuel Pellegrini.

Tett kamprogram
City skal spille fire kamper på tolv dager de kommende ukene. Lørdag gjester de Fulham, før de tar i mot Liverpool og Crystal Palace hjemme 26. og 28. desember.

Første nyttårsdag er braker det løs igjen med kamp mot Swansea borte.

Pellegrini forstår at kampene i juletiden er en tradisjon i engelsk fotball, men han innrømmer at han er en stor fan av julepausen man har i andre ligaer.

- Alle de andre ligaene har en pause og jeg mener at det er viktig at spillerne får hvile fordi de har et svært tøft kampprogram, sier chileren til Sky Sports.

- Vi spiller kamper både 26. og 28. desember. Det er mindre enn 48 timer mellom kampene. Det er helt utrolig at de kan være så tette.

Skadesituasjonen vanskelig
Chileneren er bekymret for spillernes helse og mener at det ikke er nok tid for å restituerer seg mellom kampene.

- Spillerne er sjeldent helt restituert etter 72 timer. Å ha 40 timer mellom kampene er ikke bra. Det er mange kamper og med tanke på hvor vi er nå, så er det ikke en god situasjon for oss, sier Pellegrini.

Nå er det dags for Dzeko
Manchester City har spilt seks kamper så langt i desember. De sliter med skadede spillere og mistet både Sergio Agüero og Pablo Zabaleta forrige uke.

Dermed ser det ut til at det er tid for Edin Dzeko i fraværet til Agüero. Dzeko scoret to mål for City mot Leicester i midtuken og er klar for en plass i startelleveren.

Bosnieren har måttet tilbringe mye tid på benken så langt denne sesongen da både Agüero og Alvaro Negredo har storspilt for de lyseblå.

- Jeg forsøker å innvolvere alle spillerne i det vi gjør hver uke. Etter det jeg ser så må jeg velge 11 som starte, men alle spillerne er like viktige og jeg ser at Dzeko jobber hardt hver dag, sier Pellegrini.

- Han har spilt lite fordi Sergio og Alvaro har vært målfarlige, men på tirsdag så man hva han er god for og han scoret to mål. Han har alltid vært en viktig spiller for laget.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken