Gå til sidens hovedinnhold

Pellegrinis genistrek sørget for Sterling-show

Raheem Sterling fikk spille sentralt i banen.

MANCHESTER CITY - BOURNEMOUTH 5-1:

Sergio Agüero og David Silva var begge skadet da Manchester City tok imot Bournemouth på Etihad Stadium lørdag ettermiddag. Mange fryktet at nettopp dét kunne være med på å felle de lyseblå.

Den tanken forsvant dog raskt. Allerede etter elleve minutter var stillingen 2-0 til vertene, og seieren var nærmest sikret. Mest sentrale av alle spillere, var Silva og Agüeros erstattere, Wilfried Bony og Raheem Sterling. Sterling scoret hat-trick, mens Bony nøyde seg med to scoringer.

Vertene stoppet ikke før det stor 5-1 på måltavlen. Glenn Murray scoret gjestenes mål.

Endret posisjon
Manuel Pellegrini var storfornøyd med 20-år gamle Sterlings prestasjoner, lørdag.

- Vi lot han spille mer sentralt, bak Bony i dag. Vi følte at han burde være nærmere Bony og nærmere målet. Med hans bevegelighet, trodde vi han kunne være farlig i den posisjonen. Det viste han absolutt i dag - han scoret jo tre mål, forklarer Pellegrini til BBC.

Det var altså en genistrek av chileneren å la lynvingen få spille mer sentralt i banen.

- Da vi kjøpte Raheem, sa jeg at vi kjøpte en ung spiller som trenger å utvikle seg. Han er ingen spiss, men han kan forbedre avslutningene sine. I dag viste han at han har forbedret dette, sier manageren.

Drømmeåpning
Sterlings mål kom allerede etter åtte minutter. En lang ball inn i feltet ble vakkert lagt igjen av Pablo Zabaleta. Høyrebacken fant Bony inne i feltet, som flikket ballen videre til Sterling. 20-åringen hadde ingen problemer med å score sitt andre ligamål for blåtrøyene.

Elleve minutter ut i kampen kom målet for Bony selv. Bacary Sagna la inn fra venstresiden, og inne i feltet gjorde Bournemouth-keeper Adam Federici en stor tabbe. Målvakten mistet innlegget rett ned i beina på ivorianske Bony, som trillet ballen i det åpne målet.

Kortvarig glede
Halvveis ut i den første omgangen var det bortefansen som fikk grunn til å juble. Glenn Murray fikk avslutte upresset fra 20 meter. Ballen snek seg inn nede ved stolperota til Joe Hart, og gjestene var inne i kampen igjen.

Men gleden ble kortvarig for bortelaget. Kevin de Bruyne har nemlig begynt å servere målgivende pasninger på rekke og rad. Belgieren trillet vakkert gjennom Sterling, som dro seg inn i feltet og avsluttet sikkert. 3-1 til vertene.

Rett før pause la samme mann også på til 4-1, og hans hat-trick var komplett.

Roet seg
Den andre omgangen levde ikke på langt nær opp til den første. To minutter før full tid la likevel Wilfried Bony på til 5-1 for hjemmelaget. Det ble også sluttresultatet.

Med norske øyne, er det verdt å nevne at Joshua King kom inn for gjestene i det 74. minutt.

Tre poeng mot Bournemouth sørger for at Manchester City fortsetter på tabelltopp. Bortelaget ligger rett over nedrykksstreken etter ni kamper.

Kommentarer til denne saken