Gå til sidens hovedinnhold

Pengene renner inn

Norske hjelpeorganisasjoner nedringes av folk og bedrifter som vil gi støtte til ofrene etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia. Så langt er over 34 millioner kroner samlet inn.

Katastrofen i Sørøst-Asia gjør et dypt inntrykk på det norske folk. Nå vil mange gi hjelp gjennom pengegaver til veldedige organisasjoner. De norske hjelpeorganisasjonene har onsdags ettermiddag allerede samlet inn over 34 millioner kroner.

Røde Kors har samlet inn 20 millioner kroner. Organisasjonen fikk i går 44.500 telefoner på sin givertelefon der innringerne automatisk gir 100 kroner i støtte. Hvor mye som er samlet inn i dag på givertelefonen blir ikke klart før i morgen.

Redd Barne har mottatt 14 millioner kroner til arbeidet for ofrene etter katastrofen. Av dette har Norsk Hydro gitt fem millioner kroner.

- Midt i tragedien er det godt å oppleve folks engasjement og giverglede. Det gjør oss i stand til å yte den bistand og hjelp som trengs så desperat, sier generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna.

- Dette er en enorm tragedie. Vi har hatt et langt og nært samarbeid med Redd Barna og håper vårt bidrag kan være til hjelp i dette arbeidet, sier kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Hydro i en pressemelding.

Røde kors har mottatt 1,5 millioner kroner både fra Det norske Veritas, Statoil og Telenor.

Den norske regjering har allerede stilt 50 millioner kroner til disposisjon for hjelpearbeidet etter flodbølgen i Sørøst-Asia

Midlene vil bli kanalisert gjennom FN-systemet, Røde Kors og frivillige organisasjoner, og vil gå til innkjøp av nødvendighetsartikler, medisiner, mat, rent vann og husly.

TV 2 Gruppen AS har besluttet å gi 1 million kroner til hjelpearbeidet etter katastrofen i Sørøst-Asia.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken