Gå til sidens hovedinnhold

- Pensjonsforliket et ran

Ålesund (TV 2 Nettavisen): Frps Siv Jensen er glad for at partiet ikke var med på Pensjonsforliket.

- Dette er en mørk dag for landet. Gjennom pensjonsforliket fratar regjeringspartiene, Sp og Arbeiderpartiet folk pensjon. Nå er det nedfelt i lov at man skal rane pensjonister, sa Frps nestformann Siv Jensen i sitt innlegg under den politiske debatten på Fremskrittspartiets landsmøte fredag kveld.

Hun mener det blir vanskelig for Aps Jens Stoltenberg, som er utpekt som vinner i budsjettforliket, å drive valgkamp på pensjonene.

Jensen angriper Ap for å godt en underregulering av grunnbeløpet i Folketrygden og forskjellesbehandling av gifte og samboende pensjonister fortsetter. Hun hevder utstøtingen av eldre folk fra arbeidsmarkedet fortsetter gjennom AFP-ordningen, og går mot at besteårsregelen fjernes.

- Alt dette for at staten skal spare penger. Det blir ikke mer pensjon til folket av dette! Det skjønner alle! sa en oppgitt Siv Jensen fra talerstolen.

Jensen kritiserte også pensjonskameratene for å ha vedtatt tjenestepensjon for alle, uten å ha vært i nær dialog med landets småbedrifter.

- De bryr seg ikke om konsekvensene av denne tjenestepensjonen. En slik pensjonsordning, som skal innføres allerede 1. januar 2006, kan komme til å knekke ryggen på mange småbedrifter og sende folk ut i arbeidsledighet.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken