Gå til sidens hovedinnhold

Pentagon planlegger Bagdad-kanal

Det amerikanske forsvarsdepartementet oppretter en 24-timers satellittkanal fra Bagdad. USAs regjering er nemlig lei fokuset på negative nyheter fra Irak.

Kanalen er døpt er døpt "C-SPAN Bagdad". Den skal gjøre det lettere for amerikanske TV-kanaler å sende nyheter, godkjent av Bush-regjeringen, fra Irak, skriver Washington Post ifølge NTB.

Kilder i regjeringen hevder overfor avisa at amerikanske medier legger vekt på volden og problemene i det okkuperte landet, og at framgangen ikke kommer godt nok fram.

Satellittkanalen, som er planlagt å gå på lufta innen to uker, skal gjøre det enklere for lokale TV-stasjoner å intervjue den amerikanske okkupasjonsmakten i Irak, og overføre direkte fra militære seremonier og pressekonferanser, som er relevant for deres lokalmiljø.

Presidentvalgkamp
–Vi vil at TV-stasjonene ikke bare viser det sjokkerende bildet, men hele bildet. Bilbomber er nyheter, men det er journalistenes ansvar å formidle et mer helhetlig bilde, sier en anonym kilde til Washington Post.

Ikke alle er begeistret for den nye kanalen, heller ikke alle republikanere. En av de republikanske strategene kaller TV-prosjektet "et forsøk på å øke støtten i opinionen" før presidentvalgkampen starter for alvor.

–Ikke kontroll
Ifølge kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, Dan Bartlett, gjør mangel på pålitelig satellittoverføring fra Irak at det blir vanskelig for folk å få med seg framskrittene som blir gjort.

–Den økte kvaliteten på teknologien vil gjøre det lettere for journalister fra nyhetsorganisasjoner, små eller store, å dekke utviklingen, sier Bartlett.

–Det vil fortsatt være mediene som tar beslutningen om de vil bruke stoffet eller ikke. Dette er ikke kontroll, det er tilgang (på informasjon) mange journalister i dag ikke har fordi de sitter i USA, sier Bartlett.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem