Gå til sidens hovedinnhold

Per Sandberg skriver bok

Frps nestleder sier han ikke har tid til å sitte i regjering. Snart kommer hans biografi ut.

Frps nestleder Per Sandberg (53) skriver så blekket spruter på boken om sitt liv, bekrefter Juritzen forlag overfor Nettavisen.

- Jeg kan si at de siste ordene skrives «as we speak», sier PR- og informasjonssjef Stig Arnesen til Nettavisen onsdag formiddag.

- Biografi
- Hva handler denne boken om?

- Det er en biografi, skrevet av Sandberg selv. Mer kan jeg ikke si, sier Arnesen.

- Når skal den lanseres?

- Det vil skje i midten av november, sier Arnesen.

Tirsdag kveld la Arve Juritzen ut en oppdatering på Facebook, der han forteller om Sandbergs bokplan, samt et bilde av det som skal bli omslaget på boka.

Sa nei til to statsrådposter
Mange hadde forventninger til at Sandberg ville besette en statsrådpost i Solberg-regjeringen, men da telefonen fra Erna Solberg kom, takket Frp-nestlederen nei - ikke bare én gang, men to ganger.

Til TV 2 sier Sandberg at han ble tilbudt både posten som samferdelseminister og justisminister.

- Hvis man skal gå inn som statsråd i en regjering så må man være 100 til 110 prosent motivert for å kjempe for Frps kjernesaker. Jeg er ikke så motivert i dag at jeg synes jeg kan være med å bidra så sterkt som jeg burde, sier han til kanalen.

- Trenger å sette en fot i bakken
Sandberg, som var med på å forhandle fram en Frp-regjering, uttalte til Adresseavisen at beslutningene om å si nei til å bli statsråd og parlamentarisk leder har «vokst frem over tid».

(Saken fortsetter under bildet)

- Det er den samlede belastningen i de siste åtte årene som gjør at jeg har kommet til at det nå vil være best for meg å være vanlig stortingsrepresentant en periode. Jeg trenger rett og slett å sette en fot i bakken, sa Sandberg til Adresseavisen onsdag.

Dagbladets papirutgave har også et intervju med Sandberg onsdag, og er tross sine statsråd-nei svært fornøyd med det han har fått til.

- Motivasjonen har drevet med helt til mållinjen, og jeg har lyktes. Jeg har satt fotavtrykk overalt. Det er jeg mektig stolt av, sier 53-åringen til avisa.

Sandberg, som har ledet Stortingets justiskomité siden 2009, ble valgt inn på Stortinget for Fremskrittspartiet 1997, først fra Nord-Trøndelag 1997-2005, siden fra Sør-Trøndelag.

I 2006 ble Sandberg valgt til 1. nestleder i partiet, etter at Siv Jensen tok over som leder etter Carl I. Hagen. Han har også vært parlementarisk nestleder i partiet siden 2005.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken