Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt posisjon for Pellerud

Norge ligger godt an etter to spilte kamper i VM.

Even Pellerud er perfekt plassert for å plotte veien videre i fotball-VM. Norsk 2.-plass i gruppe B kan vise seg å gi et drømmeløp mot sluttrundene.

Fredag tok han med seg troppen sin til Moncton, den minste og østligste av de seks canadiske VM-byene. Der spiller Norge mot Elfenbenskysten mandag.

Allerede lørdag kan Pellerud og hans hjelpere se lagene i gruppe F spille på Moncton stadion, og med stor interesse følge England og Mexico møtes i kampen som mest trolig avgjør hvem som blir nummer to i gruppen – og Norges motstander i åttedelsfinalen.

Tyskland har seks måls forsprang på Norge i kampen om å vinne gruppe B. Norge må lage litt av en målfest mot Elfenbenskysten for å gå forbi, forutsatt at tyskerne ikke underpresterer grovt mot Thailand.

Det betyr i så fall at Norge ikke kan møte noen av dem før en eventuell finale (eller bronsekamp).

Om Norge blir toer i sin gruppe og greier å slå F-toeren (England eller Mexico) i Ottawa, ligger det an til en kamp som bør pirre Pellerud ekstra. Da er nemlig Canada en høyaktuell kvartfinalemotstander i en kamp som spilles i landslagssjefens gamle hjemby Vancouver.

At det blir Canada betinger at hjemmelaget vinner sin gruppe (leder etter to kamper) og slår en gruppetreer i åttedelsfinalen.

Mye kan endres i de gjenstående gruppekampene, men til nå har det ikke vært mange virkelig store overraskelser.

- Jeg synes dette går veldig som planlagt, sa Solveig Gulbrandsen etter kampen mot Tyskland. Hun tenkte på lagets utvikling, men kunne også ha snakket om andre resultater som har gått Norges vei. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken