Gå til sidens hovedinnhold

«Perfekt, Rock 'n Raul!»

Tyske aviser hyller historiske Schalke 04 og en spansk veteran.

HTML EMBED

SCHALKE 04 - INTER 2-1:

Til tross for at han har rukket å bli 33 år gammel, er den spanske veteranspissen Raul fortsatt brennhet.

Totalt har han nettet fem ganger under denne sesongens utgave av Mesterligaen, og vært en viktig bidragsyter til at Schalke 04 har tatt seg helt til semifinalen.

- Er storfornøyd
I onsdagens returkamp mot Inter i kvartfinalen, var det 33-åringen som åpnet ballet, da han satt inn åpningsmålet rett før pause.

Spissen ble spilt flott igjennom av landsmannen José Manuel Juardo, rundet Inter-målvakt Julio Cesar på iskaldt vis, og satte ballen enkelt i nettmaskene.

- Vi er storfornøyd med dette. Når blir det to spennende semifinaler. Oss mot Manchester United og Barcelona mot Real Madrid, sier Raul etter kampen.

Mange trodde kanskje at den smått legendariske spissen var over middagshøyden, da han forlot sitt elskede Real Madrid til fordel for tysk fotball i fjor sommer.

12 ligamål i Bundesligaen og altså fem fulltreffere i Mesterligaen, har imidlertid vist at den spanske storscorer fortsatt har mye og by på.

- Jeg trener knallhardt for å kunne gi maks hver eneste dag og jeg ønsker alltid å spille. Fotball er livet mitt. Når det ikke er gøy lenger, så slutter jeg, forteller spanjolen.

«Rooney neste»
I likhet med Schalke-spissen, er også tyske aviser storfornøyd med at Ralf Rangnicks gutter nå har tatt seg til semifinale i turneringen for første gang i historien.

«Perfekt, Schalke skriver historie. Nå er Wayne Rooney neste», skriver tyske Bild.

Videre omtaler avisen den spanske måljegeren som «Rock 'n Raul» og hyller spissen, som er den mestscorende i mesterligahistorien med sine 71 fulltreffere.

- Det var viktig å slå Inter. Nå drømmer vi om å nå finalen, sier Raul.

Det tyske fotballmagasinet Kicker er også i ekstase etter at laget fra Gelsenkirchen tok seg videre i Europas gjeveste fotballselskap og slår fast at «Schalke-festen fortsetter».

- Er «underdogs»
Tyskernes trener Ralf Rangnick, som tok over laget fra Felix Magath så sent som i mars, tar imidlertid ikke av ett den suverene 7-3-seieren over det italienske storlaget.

- Laget har spilt to veldig gode kamper. Du vet du har spilt bra når de regjerende mesterne kun skaper to sjanser. Alle på laget var villig til å ofre alt for dette, sier Rangnick.

Den tyske taktikeren påpeker likevel at det er Manchester United som må regnes som favoritt i semifinalen.

- Gutta bør være stolte av det de har utrettet. Men vi er «underdogs» mot United, avslutter Rangnick.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken