Gå til sidens hovedinnhold

Petersen avviser listekritikk

Utenriksminister Jan Petersen avviser at UD hindret politiet i å ta over arbeidet med å registrere savnede nordmenn etter flomkatastrofen.

I Aftenposten mandag hevder kilder i politiet at UD allerede dagen etter flomkatastrofen avslo et tilbud fra politiet om å ta over arbeidet med å lage lister over de savnede. Senere er det kommet fram at listene UD satte opp var svært mangelfulle. Jan Petersen avviser at politiet ba om å få føre listene.

- Jeg har ikke registert at det har vært noen uenighet om at vi skulle gjøre registreringen de dagene. Jeg er forbauset over at dette skal framstilles nå som en konflikt mellom oss og politiet. Vi har ikke noe ønske om eller mulighet til holde noen utenfor, sier Jan Petersen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Petersen ble ikke spørsmålet reist før onsdag. Dagen etter ble arbeidet med å oppdatere listene overført til politiet. Petersen presiserer at han ikke utelukker at noen i politiet ønsket å ta over listene tidligere.

- Jeg sier ikke at noen i politiet ikke har ment det. Men det ble ikke tatt opp i møtene der koordineringen skjedde, sier han.

Jan Petersen mener det er greit at spørsmålet blir reist.

- Så får vi drøfte under evalueringen om vi fant det rette tidspunkt for å føre listene over til politiet, sier han.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken