Gå til sidens hovedinnhold

Petersen forstår kritikken

VICTORIA TERRASSE (TV 2 Nettavisen) Utenriksminister Jan Petersen forstår en del av kritikken som er blitt reist mot UDs håndtering av flomkatastrofen. Til uka reiser han til katastrofeområdene.

Myndighetene i både Danmark, Sverige og Norge har blitt sterkt kritisert av pårørende for ikke å ha forstått alvoret i katastrofen i tide. Utenriksminister Jan Petersen (H) sier han forstår en del av kritikken som har blitt reist norske myndigheter.

- Det er viktig å få kritikken på bordet. Det var ikke mulig å dekke opp alle behov like godt i begynnelsen. Men jeg ber om forståelse for at det var en stor katastrofe med tusenvis av døde. Det betyr ikke at kritikk ikke skal framføres, sier Jan Petersen til TV 2 Nettavisen.

Vil bruke tilbakemeldingene
- Det viktigste vi kan gjøre nå er å bruke disse tilbakemeldingene til å se om vi skal endre fokus eller prioriteringene som er blitt gjort, sier han.

Petersen peker på at UD blant annet har opprettet et hjelpesenter i Phuket i Thailand for pårørende, hjelpearbeidere og de som ble rammet av flommen.

- Opprettelsen kom som et resultat av disse tilbakemeldingene. Derfor har jeg ikke vært negativ til kritikken som er kommet, sier han.

Til Thailand
Jan Petersen kommer til i løpet av noen dager til å reise til katastrofeområdene i Asia.

- Jeg føler vi er ved et tidsskille. Vi har fått gjennomført mye. Hvis det er mulig å dekke informasjonsbehovet hjemme på andre måter enn at jeg fronter, det, vil jeg komme meg nedover sier Petersen TV 2 Nettavisen.

Reiseruten er ennå ikke klar, men Petersen ønsker å besøke katastrofeområdene i både Thailand, Indonesia og Sri Lanka.

Reklame

Get Inspired: 7 kupp du gjør på sport og fritid

Kommentarer til denne saken