Gå til sidens hovedinnhold

Petersen tviholder på skatteløfte

Høyre-leder Jan Petersen står fast på løftet om å nå 12 milliarder i skattelette i 2005. Men neste år blir lettelsene bare 100 millioner.

- Målsetningen i Sem-erklæringen står fast. Jeg er helt rolig på valgkampen i 2005. Jeg vet hva vi må levere velgerne, sa han på en pressekonferanse i Oslo torsdag.

For å holde løftet fra Sem-erklæringen om 31 milliarder kroner i skattelette over fire år, må regjeringen Bondevik finne plass til skattelette på 12 milliarder kroner på 2005-budsjettet.

Stort gap
Etter årets budsjettforlik med Arbeiderpartiet er neste års skattelettelse på 100 millioner kroner. Gapet mellom 100 millioner og 12 milliarder kroner er på mange måter like stort som avstanden mellom Hedningsamfunnet og Kristelig Folkeparti, men Jan Petersen frykter ikke at valgkampen i 2005 vil bli pinlig for Høyre.

- En skattepolitisk slagmark
Ifølge Høyre-lederen er det noen helt andre som etter hvert vil ligge igjen på den «skattepolitiske slagmarken».

- Høyre er garantisten for skattelettelser, sier han.

Regjeringspartiet KrF er en av partene som kan komme dårlig ut av Petersens slagmark i og med at partiet har gitt sterke signaler om at det blir vanskelig å innfri løftene om skattelette.

Partiet har gått inn for en «balansert måloppnåelse», men Petersen mener at det er mulig å både holde skatteløftene og satse på andre politiske saker.

- Vi har klart å rykke fram på mange områder parallelt, sier han samtidig som han ikke levner noen tvil om hvor Høyre står:

- Skatt er svært viktig for oss.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene