Gå til sidens hovedinnhold

Petter fnyser av Loeb-tull

Fabrikkmesterskapet er viktigst, påstår Sebastien Loeb og hevder han trekker seg ut av kampen om VM-tittelen. - Så fint! Da skrur jeg ned til tomgang, svarer Petter Solberg og blir med på leken.

Nordmannen ledet Rally Storbritannia med 6,2 sekunder foran erkerival og tittelutfordrer Loeb etter seks fartsprøver fredag. Da var tiden inne for å prøve alle lovlige triks for franskmannen.

- Løpet er kjørt. Jeg har fått ordrer om å konsentrere meg om å vinne fabrikkmesterskapet for Citroën, og det er viktigere enn at jeg selv blir verdensmester, sa Loeb da han kom inn til dagens tredje service fredag ettermiddag ifølge NTB.

Med på leken

Petter Solberg nektet å la seg lure, men ble med på leken overfor alle de utenlandske mediene. 28-åringen lot som om han tok Loebs utspill for god fisk og svarte villig vekk at han nå anser Loeb ute av kampen om seieren i Wales og VM-tittelen. Til norske journalister - og på norsk - hadde pipen en annen lyd.

- Dette er bare tull og taktisk lureri for å forsøke å få meg på andre tanker. Dette har jeg vært med på før, sa Solberg og hånlo av franskmannen.

Faktum er at Loeb angrep fra start fredag morgen, slo Solberg så vidt til å begynne med, men tapte tid og ledelsen utover dagen. Selv uten at nordmannen kjørte for fullt.

- Alt går rolig og kontrollert for seg. Vi kjører med gassen i bånn, men tar ingen unødige sjanser. Det ser jeg på sporvalget at Loeb gjør. Jeg har alltid et par hakk til å sette inn om jeg må, sa Solberg selvsikkert.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken