Gå til sidens hovedinnhold

Petters kjæreste kan bli borgermester i London

Norske Petter møtte britiske Brian Paddick på bar på Ibiza. Nå kan kjæresten bli Londons første homofile borgermester.

- Det har vært spennende dager i det siste.

Petter ler.

Oslomannen har vært kjæreste med londoneren Brian Paddick etter at de to traff hverandre på en bar på feriestedet Ibiza sommeren 2006.

Etter å ha vært en av Englands mest offentlig omtalte politimann har Paddick nå bestemt seg for å forsøke å bli Londons første homofile borgermester for Liberaldemokratene.

Valget skjer 1. mai. Selv har Petter forsøkt å holde seg unna offentlighetens lys med nebb og klør. Og klart det.

Den eneste grunnen til at han kommenterer forholdet med Paddick er løftet om å ikke bruke andre identifikatorer enn det som allerede er kjent.

- Det har vært et stort press de siste to månedene, men jeg har heldigvis klart å unngå offentligheten frem til nå, forklarer Petter.

Hemmelig kjærlighet
Også Paddick har vært streng på at Petter skal få være i fred for offentligheten dersom han ikke selv ønsker rampelyset.

- Han heter Petter, han er sivilingeniør fra Norge og vi har vært i et langvarig forhold. Vi møttes på Ibiza, på en bar. (...) Dersom du går for ordførervervet i London gir du opp retten til privatliv. Hvis Petter ønsker å gi opp sin rett til privatliv, så er det hans sak, ikke min. Akkurat nå ønsker han ikke det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik beskriver Paddick sin norske kjæreste i The Independent 13. april i år.

Med nære venner som sir Elton John og David Furnish og en aggressiv tabloidpresse har det vært alt annet enn lett.

Men det har holdt.

Til nå.

Flyttetanker
For det kommer ikke til å ta lang tid før både navn og personalia slippes i britisk presse. Ifølge kjæresten til Petter er nemlig pressen desperat etter å få et bilde av de to sammen.

Det hjelper heller ikke på situasjonen at Paddick har sagt han ønsker at Petter skal bo i London dersom han vinner borgermestervalget.

- Det har jeg naturligvis vurdert, men det må vi nesten ta litt etter hvert, sier Petter til Nettavisen.

- Gruer eller gleder du deg til valget?

- Jeg må si jeg gleder meg!

Ikke den eneste
Dersom Brian Paddick skulle vinne borgermestervalget i London blir han langt fra den eneste homofile som kommer til å sitte på toppen av lokaldemokratiet.

Foruten byrådsleder Erling Lae i Oslo, er også borgermestrene Bertrand Delanoe i Paris og Klaus Wowereit i Berlin åpent homofile.

I USA er også Denise Simmons valgt til USAs første lesbiske ordfører i Cambridge Massachusetts.