RUSSLAND-SVERIGE 2-0: Sveriges beste spiller, Zlatan Ibrahimovic, ble stilt i skyggen av Andrej Arsjavin da Russland valset over Sverige i den avgjørende kampen om andreplassen i gruppe D.

Sammen med blant andre Konstantin Zyrjanov og Roman Pavlutsjenko slo Arsjavin til med den ene giftige kontringen etter den andre mot tamme og forvirrede svensker.

- Jeg vil gjerne gratulere det russiske laget. Vi visste at de hadde et godt lag. Vi var litt passive i starten og det var ikke planlagt. Russerne utnyttet det og scoret et tidlig mål, sa svenskenes trener Lars Lagerbäck ifølge Reuters.

Arsjavin i hovedrollen
Faktisk bør Lagerbäck være takknemlig for at det ikke ble styggere sifre. Pavlutsjenko scoret 1-0-målet, men burde ha satt ballen i nettmaskene et par ganger til.

- Russland kunne har ydmyket Sverige med både tre og fire og nesten fem mål her, konstaterte TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb mot slutten av oppgjøret.

Reaksjoner i Sverige: - Gi Lagerbäck sparken

Nevnte Arsjavin viste i onsdagens kamp hvorfor han regnes som Russlands beste spiller med sin gode teknikk, sitt overblikk og sine smarte pasninger.

Zenit St. Petersburg-spilleren var ikke med i de to første gruppekampene fordi han sonet karantene etter et rødt kort i kvalifiseringen, men viste at Hiddink i høyeste grad gjorde rett i å likevel ta ham med til dette europamesterskapet.

Källström sjanseløs
Arsjavin fikk kampens første store sjanse etter et kvarters tid med massivt russisk press, men han klarte ikke å styre det harde innlegget innenfor stengene.

Roman Pavlutsjenko satte inn 1-0-målet i det 24. minutt. Det var mildt sagt fortjent. Og selv om Sverige var best mot slutten av første omgang, var det også fullt fortjent at Andrej Arsjavin styrte inn 2-0 etter en fin pasning av Juri Zjirkov fem minutter ut i andre omgang.

Sverige satte blant andre inn Kim Källström for Daniel Andersson i et forsøk på å snu kampen, et bytte mange nok vil si burde vært gjort før avspark i første kamp, men det hjalp ingen verdens ting.

Russland hadde fire enorme målsjanser de siste ti minuttene og var sånn sett langt nærmere 3-0 enn Sverige var et reduseringsmål.

- Jeg er sliten og veldig, veldig skuffet, sa Henrik Larsson til TV4 etter kampen.

Møter fedrelandet
Guus Hiddink har åpenbart klart å inspirere det unge russiske laget med sin nederlandske fotballfilosofi, for det Russland presterte mot Sverige er det nærmeste noe annet lag har kommet Nederland i dette mesterskapet.

Og derfor blir det ekstra spennende å se hvordan det går når Russland møter nettopp Nederland i kvartfinalen førstkommende lørdag.

- Vi er veldig stolte av hva laget har oppnådd i denne turneringen. Men det er ikke nok! Det neste målet er nederlenderne. Problemet er at vi bare får to dagers hvile. Deres A-lag har hatt fem-seks dager å komme seg på, sa Guus Hiddink.

298

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz