GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Guvernøren i New York vil kutte bevilgninger til dyreparker. I et forsøk på å redde økonomien har Bronx dyrepark laget en video med pinnsvinet «Wednesday» i hovedrollen, skriver Livescience.

- Vår siste video med «Wednesday» i hovedrollen er en morsom vinkling på et seriøst problem for vår stats levende museum, sier John Calvelli, som er visepresident for informasjonsavdelingen hos Wildlife Conservation Society, til Livescience.

Se video her:

HTML EMBED

Arbeidsløst pinnsvin
Videoen viser pinnsvinet i samtale med en sosialarbeider som sier hun ikke kan hjelpe det arbeidsløse dyret, selv om den har «undervist» millioner av mennesker.

- Jeg har sett mange tilfeller som ditt etter at guvernør Paterson kuttet bevilgningene til alle dyreparker og akvarium i New York, sier sosialarbeideren til pinnsvinet, i videoen.

I neste scene er pinnsvinet satt på gata utenfor dyreparken hvor den tigger etter penger med en hatt, med et skilt som sier «Vær snill og hjelp».

Les mer fra Dittdyr.no:

Kronerulling for Odin

Se delfinenes utrolige boblelek

Ghandi reddet fra gateliv

Kutter bevilgninger
I dag får 76 dyreparker, botaniske hager og akvarier fra hele staten New York ca. 60 millioner kroner årlig i støtte. Nå vil guvernør David Paterson kutte hele beløpet på budsjettet for 2010.

- Vi håper «Wednesday» kan overbevise folk fra New York og alle andre som besøker våre institusjoner om å kontakte myndighetene og be om å stoppe kuttene som foreslås av guvernøren, sier John Calvelli.

Organisasjonen Wildlife Conservation Society eier Bronx dyrepark og New York-akvariet. Videoen er laget i et samarbeid mellom denne organisasjonen og «Koalisjonen for levende museer», som omfatter alle de 76 berørte institusjonene.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

HTML EMBED