På lørdag vant Spania mot Slovakia og tok tabelltoppen i gruppe C. Det skal holde til å tilfredstille ethvert hjemmepublikum. Ikke i Spania.

At Spania topper tabellen er nok alle spanjoler fornøyd med, men at Barcelona-spiller Gerard Pique spiller for landet, på fiendens, Real Madrids hjemmbane Santiago Bernabeu er det mange som skulle ha sett annerledes.

Resultatet mot Slovakia overskygges av det som skjedde på tribunen. Fansen er todelt i synet på den kontroversielle Barcelona-stopperen.

Halvparten buet stjernespilleren ut av banen, mens den andre halvparten tar spilleren i forsvar.


Det har blitt en så uholdbar situasjon at det spanske fotballforbundet planlegger å flytte treningskampen mot England 13. november fra Madrid til Alicante (forutsatt at Spania er klare for EM på det tidspunktet).

En krisebeslutning som er tatt for å flytte fokus vekk fra Pique ifølge Aftonbladet.

Men hvorfor er det så stor misnøye med Pique for halvparten av hjemmepublikummet?

Noe av forklaringen ligger i de tette båndene Pique har til Katalonia - det svir hos en del av fansen som ikke har tilhørighet til regionen.

Men også Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Carles Puyol og flere av Barcelona-spillerne har det samme båndet uten å fått fansen mot seg på landslaget for det. Tvert om.

Men der de ydmykt viser kjærlighet til sin region, så benytter Pique store anledninger til å fremme sin kjærlighet for Katalonia ved å rakke ned på Real Madrid.

Blant annet da Barcelona vant Champions League i mai brukte Pique anledningen til å rakke ned på Madrids andre konge: Cristiano Ronaldo.

(saken forsetter under bildet)

- Jeg vil takke mine lagkamerater, vårt medisinske apparat ... og Kevin Roldan, sa Pique og refererte til Cristiano Ronaldo og Real Madrid som tapte 4-0 i samme periode hvorpå Ronaldo inviterte til bursdagsfest etter tapet hvor Roldan var innleid som artist.

Det får du neppe mange tilhengere av i Madrid ettersom festen kom midt i en elendig periode for Madrid og kommentarer, spesielt fra Barcelona-hold, stakk ekstra mye.

Flere spanske landslagsspillere har også gått ut og oppfordret fansen til å glemme Pique og gå videre.

- Jeg håper at de slutter å bue på ham. Vi må stå sammen, sier Barcelona-kollega Andres Iniesta.

- Pique er en nøkkelspiller for oss. Situasjonen er kompleks, vi må ha forståelse for hverandre, jeg håper dette får en slutt, sier Arsenal-stjerne Santi Cazorla.

Til og med landslagstrener Vicente del Bosque har uttalt seg om saken:

- Når alt kommer til alt, så er vi alle her bare for å spille og se på fotball, sier Del Bosque.

Spania har stø kurs mot EM i Frankrike, men røk ut allerede i gruppespillet i VM i Brasil. Spanjolene er fortsatt regjerende mestere i EM, men er nødt til å holde laget og fansen samlet om de skal klare å forsvare den tittelen.