Gå til sidens hovedinnhold

Pirater dreper pirater

En konflikt skal ha oppstått om bord på det kaprede skipet «Faina».

Rivaliserende somaliske pirater kranglet over hva de skulle gjøre med det kaprede ukrainske skipet og våpenlasten endte med en skuddveksling hvor tre av piratene døde, melder nyhetsbyrået Reuters.

Les også: - Alle her vil dø med oss

Piratene kapret skipet «Faina» i forrige uke og har krevd 20 millioner dollar i løsepenger. Skipet som seiler under belizisk flagg, er lastet med 33 T-72 tanks, granatkastere og ammunisjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rivaliserende grupper blant de om lag 50 piratene som vokter «Faina» skal ha kranglet over om de skulle gi etter for internasjonalt press, og frigi mannskapet og lasten.

- Det var en misforståelse mellom de moderate og de radikale om bord i går. Amerikanerne er veldig nære, så stemningen er ganske anstrengt, sier Andrew Mwangura ved Sjøfarernes assistanseprogram i Øst-Afrika.

Amerikanske marinefartøy befinner seg i nærheten av skipet, men har foreløpig ansett det som for farlig å gå til aksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Faina» var på vei til Mombasa i Kenya da det ble kapret. Våpenlasten skulle deretter fraktes fra Kenya til Sudan.

Skipet skal være ankret noe få mil fra kysten mellom Xarardheere og Hobyo, et område hvor flere skip har blitt kapret av pirater.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Somalia har vært preget av anarki etter at krigsherre styrtet diktatoren Mohamed Siad Barre i 1991. Den midlertidige regjeringens forsøk på å gjenopprette et sentralt styresett har blitt paralysert av harde kamper og islamistledet opprør. Piratene i Somalia har benyttet seg av dette kaoset, og bare i år har over 30 skip blitt kapret ved kysten av Somalia.

Somaliske myndigheter frykter nå at våpnene skal havne i hendene på islamistene.

- En militæraksjon må finne sted. Hvis islamistene får tak i våpnene, vil dette ramme hele Somalia, sa fiskeriminister Ahmed Said Aw-nur søndag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken