Gå til sidens hovedinnhold

– Pistolklubb gir kvinner ulovlig rabatt

Feil måte å tiltrekke seg kvinner på, mener Likestillingsombudet.

En pistolklubb i Elverum kan ha gått på en smell. Klubben driver ulovlig forskjellsbehandling av kvinner og menn, ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Menn må betale over 30 prosent mer for å bli medlem i pistolklubben.

– Det er mange saker som har større betydning for arbeidet mot diskriminering mellom kvinner og menn enn denne. Men det å gi det ene kjønnet en fordel, slik som billigere medlemskap, er i utgangspunktet ikke lov, skriver rådgiver Shorish Azari i Likestillings- og diskrimineringsombudet i en E-post til Nettavisen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

For kvinner er medlemsavgiften 650 kroner i klubben, mens en mann må betale 850 kroner.

Strenge krav

– Dersom hensikten til klubben er å tiltrekke seg flere kvinnelige medlemmer, anbefaler vi dem å finne andre metoder fremover. Men måten de gjør det på her, vil fort kunne være lovstridig, fortsetter rådgiver Shorish Azari.

Han påpeker at forbudet mot forskjellsbehandling innebærer at kvinner og menn i utgangspunktet skal tilbys de samme tjenestene til samme pris.

– Ulik behandling kan godtas i spesielle tilfeller dersom det foreligger en saklig grunn. Men her stilles det strenge krav til saklighet, skriver Azari.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Elverum pistolklubb.

Ville gi halv pris for innvandrere

Nettavisen kunne tidligere denne uken fortelle at innvandrere kan klippe seg for halv pris på en nyåpnet frisørsalong i Moss.

– Det holder å oppgi at man er innvandrer. Jeg vil hjelpe de som ikke har mye penger, sa innehaver Basima Gharib Abdualrazak til Nettavisen.

Les mer: Frisør gir halv pris til innvandrere

Abdualrazak fant det ikke problematisk å dele kundene inn i to kategorier, men valgte å snu prispolitikken etter at Nettavisen omtalte saken.

Les mer: – Innvandrerpriser i strid med loven

Kommentarer til denne saken