Gå til sidens hovedinnhold

- Pistorius har gått fra å være helt til djevel

Aktor grillet Pistorius om sjalusi.

Drapstiltalte Oscar Pistorius viste nok en gang mye følelser da aktor grillet ham om hans sjalusi og forhold til våpen. Reeva Steenkamps mor sier Pistorius har gått fra «å være helt til djevel».

Dagen i forveien var idrettsstjernen oppløst i tårer under aktor Gerrie Nels tøffe forhør, der han blant annet beordret Pistorius til å se bildet av skuddsåret på kjæresten Reeva Steenkamps hode etter at han hadde skutt henne natt til 14. februar i fjor.

Torsdag fortsatte aktor samme strenge linje.

– Det er bare to personer som kan fortelle oss hva som har skjedd. Den ene av dem har du drept, var åpningsreplikken fra Nel.

– Våpenglad

Aktor brukte mye tid på tiltaltes tidligere erfaringer med skytevåpen og på å framstille ham som en våpenglad person. Pistorius har innrømmet at han hadde ammunisjon ved siden av sengen for sin egen sikkerhet, noe Nel påpekte ikke var lovlig.

Nok en gang forklarte Pistorius at han skjøt etter at han hørte lyder på badet, som han trodde var fra en innbruddstyv.

– Det var en ulykke. Jeg mente ikke å skyte, men jeg rakk ikke å tenke. Jeg trodde noen kom ut av døren for å angripe meg, sier Pistorius.

– Men vi vet at det var ingen inntrenger, det var ingen stige, at Reeva var på toalettet, og vi vet at det var ingen grunn til å skyte, oppsummerte aktor.

– Det er riktig, svarte en følelsesladet Pistorius.

Kranglet på fest

Tidligere på dagen ble parets WhatsApp-meldinger viet mye oppmerksomhet, etter at Pistorius og Steenkamp hadde kranglet på en fest. Etter festen skrev Steenkamp at hun var redd for Pistorius og at han stadig klaget på henne.

– Jeg ser at hun har skrevet det, men jeg følte ikke at jeg kritiserte henne hele tiden, sa Pistorius til aktor, som medga at paret hadde hatt en vanskelig periode.

Han innrømmet også å ha vært sjalu etter at han opplevde at kjæresten hadde flørtet med en annen mann, noe Steenkamp selv avviste i meldingene.

– Jeg visste at hun kjente mannen svært godt, men jeg ble ikke invitert inn i samtalen. Da ble jeg fornærmet, sa Pistorius.

Aktor Nel anklaget også 27-åringen for å lage en scene av å komme med en offentlig unnskyldning til Steenkamps familie i rettssaken i stedet for å gjøre det privat.

– Pistorius er en djevel

Den dreptes mor har fulgt saken i Pretoria, og sier hun er besatt av å se på Pistorius' oppførsel i vitneboksen. June Steenkamp mener 27-åringen har gått fra å være en helt til en djevel.

– Jeg ser på ham hele tiden og lurer på hvordan han takler det. Han har grått og vært veldig dramatisk i retten. Det er vanskelig å si om det er skuespill eller ikke, sier Steenkamp til Daily Mirror.

Hun legger til at hun ikke er hevngjerrig.

– Hvilken rolle spiller det for meg om han sitter i fengsel i 25 år eller slippes fri? Jeg er ikke en person som ønsker å straffe ham, jeg vil bare ha datteren min tilbake. Det kommer aldri til å skje. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken