Gå til sidens hovedinnhold

Platini falt om, sendt på sykehus

Gérard Houllier sjokkert vitne til UEFA-presidentens kollaps.

Michel Platini, presidenten i det europeiske fotballforbundet (UEFA), ble fredag kveld fraktet til sykehus i Johannesburg.

Han skal ha kollapset på en restaurant.

Det var The Mirror-journalist John Cross som først meldte om hendelsen fredag kveld, og det hele spredde seg raskt via sosiale medier på Internett.

Spiste med Houllier
55 år gamle Platini, som er kjent som en storrøyker og livsnyter, skal ha spist på restauranten Pigalle da han plutselig kollapset ved restaurantbordet.

Tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier og tidligere Skottland-trener Andy Roxburgh, som spiste sammen med Platini, skal ha vært sjokkerte vitner til at UEFA-presidenten så gikk i bakken, men Platini skal raskt ha blitt fraktet til sykehus.

- Han er i fin form nå, sa UEFA i en uttalelse til den engelske avisa The Telegraph sent fredag kveld.

- Han har slitt med influensa og forkjølelse i noen dager, besvimte på restauranten og ble fraktet til sykehus. Nå gjennomføres det noen tester der, men han er ved bevissthet og i god form, sa UEFA-talsmannen.

Kollapsen ble først omtalt som et mistenkt hjerteinfarkt, men dette ble avvist av UEFAs talsmann.

Platini, som er en levende fransk fotballegende og en av tidenes beste fotballspillere, er selvsagt i Sør-Afrika for å få med seg fotball-VM, som avsluttes med bronsefinalen lørdag og VM-finalen søndag.

Europamester
Som spiller vant han fotball-EM med Frankrike i 1984. Da ble han også kåret til Europas beste fotballspiller. Han ble også valgt ut blant tidenes hundre beste fotballspillere etter en karriere hvor han spilte for klubblagene Nancy, St. Etienne og Juventus.

I 2007 ble han valgt til president i UEFA.

Kommentarer til denne saken