Gå til sidens hovedinnhold

Playboy-dommeren tilbake på banen

Brasilianske menns favorittdommer er tatt til nåde.

Den kvinnelige dommeren Ana Paula Oliveira (29) ble i fjor sommer utestengt av Fifa etter at hun poserte naken i mannfolkbladet Playboy.

Nå får hun lov til å dømme igjen, melder svenske Aftonbladet. Oliveira har vært Fifa-dommer siden 2004. Samme var hun assistentdommer under kvartfinalen for kvinner i Aten-OL. Hun har også dømt den brasilianske cupfinalen for menn i hjemlandet Brasil.

I juli 2007 ble hun utestengt i 245 dager for å ha brettet ut seg i den brasilianske utgaven av Playboy. Nå er hun fått tilbake dommerlisensen av Fifa, og nylig dømte hun 1-1-kampen mellom São José og Taquaritinga.

- Dere aner ikke hvor glad jeg er. Det kjennes som å dømme en VM-finale, sier hun, ifølge Aftonbladet.

Oliveira, som skal ha fått 1,7 millioner kroner å stille opp i Playboy, har vært i hardt vær tidligere. Tidligere i 2007 fikk hun tre kampers karantene av det brasilianske fotballforbundet

Årsaken ar de mente hun hadde tatt en rekke merkelige avgjørelser under en kamp.

Oliveira sørget blant annet for at to Botofogo-scoringer ble feilaktig annullert.

- Man ser ikke slikt i resten av verden. Kvinner dømmer ikke i Italia, Tyskland eller andre europeiske ligaer. Det er bare en tullete likestillingsting de har funnet på her i Brasil, lød det fra Carlos Augusto Montenegro i Botafogo.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken