SARPSBORG 08 –VÅLERENGA 1-1:

SARPSBORG STADION (Nettavisen): - Da jeg så det skuddet gå i målet føltes det rett og slett fantastisk, sier Ghayas Zahid til Nettavisen.

Sarpsborg hadde akkurat tatt ledelsen i det 66. minutt. 1-0 ved Andreas Nordvik på en vakker heading etter innlegg fra Anders Trondsen og et feststemt og fullsatt Sarpsborg stadion øynet håpet om å stå med seks poeng av seks mulig etter to kamper. Et kaldt gufs gikk gjennom Vålerenga som for alt ville unngå et nytt mareritt i Sarpsborg.

I fjor tapte osloklubben 3-0 der.

Men VIF gikk rett i angrep og fikk frispark på venstresiden. Christian Grindheim var våken og så Zahid stå helt fri på seksten meter. Zahid brukte ett touch før han nydelig curlet ballen inn bak 08-keeper Duwayne Kerr – lagene var like langt og flere mål ble det ikke.

- Tenkte på i fjor
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal innrømmer at tankene begynte å vandre tilbake til fjorårets mareritt på stillingen 0-1.

- Vi har møtt to gode lag og vi har tatt fire poeng. Men «i» sitter likevel med en følelse av at vi kunne vunnet denne kampen her. Vi kunne for så vidt tapt den og, men hadde vi tatt bedre vare på mulighetene våre kunne vi kanskje reist herfra med tre poeng, sier Rekdal til Nettavisen.

- Men det gjorde vi ikke og da får man ofte svi i fotball. Men jeg tenkte på i fjor da vi gikk helt opp i liminga på 1-0, det gjorde vi ikke nå. Og det er jeg fornøyd med, legger han til.

Den tidligere landslagsstjernen har fått se gullgutten Zahid fortsette der han slapp sist sesong og nå håper 20-åringen på flere mål.

- I fjor brukte jeg jo «halve sesongen» på å score mitt første mål og etterpå rant det inn. Det var sinnssykt godt å få en tidlig scoring i år, sier han og beskriver følelsen etter at hjemmelaget tok ledelsen;

- Det hele føltes litt typisk, at de skulle få den. Kampen kunne vippet begge veier og så fikk de den scoringen. Men vi tenkte at vi fortsatt hadde god tid og kunne snu kampen og skape mange sjanser. Moralen var fortsatt høy, og det var utrolig godt å kunne slå tilbake så kjapt.

- Hadde satt den med lugg
Før de to kjappe scoringene kunne kampen, som Zahid påpeker, vippet begge veier. Vålerenga, anført av en målkåt Zahid, og Sarpsborg 08 anført av lynvingen Kristoffer Tokstad, skapte begge sjanser.

Tokstad spilte en glimrende kamp på sin høyre side og bare en god Michael Langer, og en kanskje litt urutinert Tokstad, hindret at Sarpsborg tok ledelsen. Først kunne han headet inn et glimrende innlegg fra Bojan Zajic, så kunne han satt ballen i mål da han nesten upresset fikk avslutte fra syv meter.

- Jeg føler egentlig vi burde vunnet. Jeg burde hvertfall scoret ett, sier Kristoffer Tokstad til Nettavisen noe oppgitt etter kampslutt og beskriver de to store sjansene han hadde i første omgang.

- Hadde jeg hatt lugg, hadde jeg nok satt den fra innlegget til Bojan. Men jeg kom akkurat for sent, og da gikk ballen gjennom feltet i stedet.

– På den andre sjansen ble jeg faktisk litt overrasket over hvor god tid jeg hadde. Men ryggsekken ble dessverre litt for tung og jeg klarte ikke sette den. Hadde jeg fått den på høyrebenet tror jeg det hadde blitt scoring.

Tokstad kommer ikke til å miste nattesøvnen av den grunn.

- Jeg må bare ta med meg all den erfaringen fra disse kampene som jeg kan og lære av det. Men jeg kommer nok til å tenke litt de sjansene, ja.

– Men hadde du tatt fire poeng etter to kamper før sesongstart?

– Ja, sier 23-åringen bestemt.

Tilskuerrekord
Kampen var på forhånd utsolgt etter sarpingenes sterke borteseier mot Tromsø i første serierunde og 5137 tilskuere sørget for en meget god ramme i flomlyset på Sarpsborg stadion.

Det var hjemmelaget som skapte kampens første store sjanse, da nevnte Tokstad var kun noen hårstrå unna å sende hjemmelaget i ledelsen etter Bojans glimrende innlegg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vålerenga slet med å skape de store sjansene og vi måtte vente til klokka hadde passert 20 minutter før vi fikk bortelagets første sjanse. Vålerengas nye spiss Deshorn Brown var plutselig alene med Sarpsborg 08-keeper Duwayne Kerr, men Browns skudd var ikke veldig godt og Kerr gikk seirende ut av den jamaicanske duellen men en fin beinparade.

Og etter 30 minutter var Tokstad nok en gang på ferde, men skuddet fra syv meter gikk høyt over målet til Langer.

Viljehands av Larsen
Like før pause oppsto det en situasjon som nok vil bli diskutert i gangene på Sarpsborg stadion fredag kveld. En ball ble slått i bakrom mot Tokstad, men VIF-stopper Simon Larsen stoppet den helt bevisst med hånda og ble belønnet med gult kort. Sarpsborgs spillere og supportere mente kortet burde vært av det røde slaget.

- Det ser ut som at han tar ballen med vilje, og jeg mener det er rødt, sier Tokstad.

Larsens midtstopperkollega Kjetil Wæhler er ikke enig i det.

– Nei, rødt hadde vært for strengt. Jeg hadde dekket bakrommet bak Simon (Larsen) og det prøvde jeg og å fortelle Sarpsborg-spillerne, sier Wæhler til Nettavisen.

Gikk ikke opp i liminga
Andre omgang startet likt som den første og igjen hadde Tokstad muligheten til å score. Skuddet fra seksten meter var godt, men rett på Langer i VIF-buret.

Så kom begge lags scoringer med kun to minutters mellomrom og kampen hadde tatt virkelig fyr. Men de som trodde at målene da ville fortsette å renne inn, ble nok litt skuffet.

Vålerenga tok over banespillet i kampen, men skapte ingen store sjanser og det hele ebbet til slutt ut i 1-1.

08-trener Geir Bakke hadde litt blandede følelser etter kampslutt.

- Det er greit at vi deler poengene, men det var likevel surt at vi ikke klarte å holde lenger da vi har tre poeng inne, sier Bakke til Nettavisen.

Han lot seg irritere over at hans spillere ikke var raskt nok oppe i situasjonen hvor det ble 1-1.

- Det ble en tellefeil der, og han får lov til å curle den inn. I det ballen er på vei mot Zahid, burde vi klare å flytte oss opp i han.

Han lot seg imponere av imponere av Kristoffer Tokstads innsats i kampen og er sikker på at scoringene vil komme.

­- Kristoffer er en type som kommer til å skape mange sjanser og han orker både fort og mye, og så må han fortsette å jobbe med avslutningsteknikken, sier treneren.

- Han er i ferd med å bli en god tippeligaspiller, avslutter Bakke.