Gå til sidens hovedinnhold

Pøbelambassadør forlater Sverige

Israels omstridte Stockholm-ambassadør Zvi Mazel reiser hjem i slutten av mars. Mazel vakte voldsomt oppstyr med sin aksjon mot et moderne kunstverk tidligere denne måneden.

Ifølge Jerusalem Posts nettutgave fyller ambassadøren 65 år 4. mars, som er den israelske aldersgrensen for diplomater. Han hadde håpet å få bli i Stockholm fram til sommeren, men må nå gå av og blir erstattet av en annen diplomat, Evayat Manor.

Zvi Mazel ble voldsomt provosert av en installasjon på Historiska Museet i Stockholm, som han mente forherliget selvmordsbombere. Han gikk til angrep på kunstverket, en båt i et basseng fylt av rødt vann, og kastet en lyskaster opp i bassenget.

I den opphissede diskusjonen som fulgte, anklaget Mazel mediene i Sverige og landets sosialdemokratiske regjeringsparti for å være israelskfiendtlige. Han fikk full støtte til sin oppførsel fra regjeringen i Jerusalem.

Israel truet også med å boikotte en stor konferanse om folkemord som skal holdes i Stockholm denne uken. Israelerne bestemte seg senere for likevel å sende en delegasjon, men på lavere nivå en opprinnelig planlagt.

(NTB-TT)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem