Tysklands Lukas Podolski har storspilt så langt i årets EM, men det var lenge usikkert om angrepsspilleren i det hele tatt skulle få spille under årets turnering.

Foran onsdagens semfinaleoppgjør mot Tyrkia er det imidlertid liten tvil om at Tysklands toppscorer så langt i turneringen kommer til å spille en viktig rolle.

Ute av laget
Den polskfødte spissen har vært ute i kulda for klubblaget Bayern München i store deler av årets sesong og han har også mistet spissplassen på landslaget til Mario Gomez.

- De to siste årene har ikke vært lett for meg. Jeg fikk ikke spille mye for Bayern München forrige sesong, men jeg trente likevel hardt slik at jeg i hvert fall kunne kjempe meg tilbake på det tyske landslaget, sier Podolski ifølge Reuters.

Siden han gikk til Bayern München fra FC Köln, har han bare scoret ni mål på to sesonger. Tross i den dårlige klubbformen har Podolski vært svært aktiv på landslaget, der han scoret åtte mål i EM-kvalifiseringen.

Venstreving
Under årets turnering har tyskeren imidlertid imponert i en ny posisjon, nemlig som venstreving.

Så langt har den omskolerte spissen satt inn tre mål i årets turnering. I tillegg til å score, bidro Podolski også med en glimrende målgivende pasning, da Bastian Schweinsteiger scoret Tysklands første mål i kvartfinalen mot Portugal.

Bayern-München-spilleren har også vist god arbeidsmoral under årets mesterskap og jobbet mye hjemover for å støtte Phillip Lahm på tyskernes venstreside.

- Vil vinne EM
Det har blitt spekulert mye frem og tilbake angående Podolskis fremtid, men hovedpersonen selv har bare ett mål for øye.

- Jeg har ikke hatt noe kontakt med noen i Bayern. Mitt eneste mål nå er å vinne EM, sier Podolski.

Angrepsspilleren slo for alvor igjennom under VM på hjemmebane i 2006, der han scoret tre mål og dannet en farlig spissduo sammen med Miroslav Klose.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).