Gå til sidens hovedinnhold

Poengene blir i Ålesund

Vi tror AaFK tar en etterlengtet seier når et redusert Fredrikstad gjester byen. Her er søndagens første oddstips.

Sportspills meny søndag
V5 Jarlsberg: Pebbe tar vorspielet
V64 Jarlsberg: Hamre hedrer Ulf
Tippetips:: 2,8 mill i bonuspotten
Oddstips 1: Poengene blir i Ålesund
Oddstips 2: Ranheim imponerer

Langoddsen byr på dueller fra Tour de France, og en del sveitsisk, islandsk, irsk, dansk og svensk fotball. Men det er den norske fotballen som dominerer. På en ikke alt for begivenhetsrik fotballsøndag internasjonalt, har Norsk Tipping vært flinke til å utvide spilltilbudet på kampene fra Tippeligaen, Adeccoligaen og Oddsen-Ligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
34. Brann - Odd - (pause) H 2,30

Det er mange muligheter for pausespill på dagens program. Skal vi plukke ett lag som vi tror leder til pause, blir det Brann. De har ledet kampene mot Odd til pause ved de siste anledningene, og de har ledet til pause og vant forrige hjemmekamp mot Stabæk. Ojo, Austin, Mjelde, Barmen og mange andre i Sportsklubben er typer som ikke nøler rundt grøten, men som går rett på sak. 2,30 er fin odds fra Norsk Tipping på at Brann leder halvveis og der har vi dagens langskudd.

Dagens avslag
13. Finnsnes - Frigg B 1,95

Vi skal ikke si noe vondt om oddsen på Frigg. Frigg kan godt vinne dette, det er bare så vanskelig å forutse når Oslo-laget leverer og når det ikke fungerer. Finnsnes var gode før sommeren og vant sine tre siste. Frigg slo Asker 7-1, men prestasjonen trekkes i tvil når det dukker opp rykter om kampfiksing. Veldig synd, men enden på visa blir at vi ikke vurderer denne kampen som noe egnet spillobjekt i dag.

Dagens spill
Vi fikk rett i at Molde hadde gode sjanser på Ullevaal i går, mens tipset til Oddsen-Ligaen var langt unna. Vi lar lagene i Oddsen-Ligaen spille i fred nå, og holder oss til landets to øverste divisjoner. Vi kommer med to dobler i dag, en henter vi fra Tippeligaen og den neste fra Adeccoligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

44. Aalesund - Fredrikstad
AaFK står med 3-8-3 totalt og med så mange ettpoengere blir man ikke noe topplag. På eget gress er man ubeseirede og står med 3-4-0 totalt. Rekdals menn rundet av vårsesongen med 0-0 mot Lillestrøm, mens det etter ferien har blitt 2-2 mot Sogndal, 0-0 mot Vålerenga og 1-1 mot Viking. Nedtur i cupen der Sandefjord ble for sterke. Nå passer det bra med en seier igjen. Torsdag til uka reiser AaFK sydover for møtet med KF Tirana i 2. kvalikrunde til Europa League.

James og muligens Jääger må stå over her grunnet skader. Fra før er Orry Larsen (m) og Sylling Olsen (a) ute.

Fredrikstad ligger stadig an til nedrykk, til tross for at de slo Viking 3-0 i den siste kampen før ferien og fulgte opp med 3-1-seier i Sogndal. Sist helg hadde vi tro på dem hjemme mot Lillestrøm, men til tross for at de scoret tre mål tapte de denne nøkkelkampen i bunnstriden. 1-2-4 på bortebane er heller svakt. Klubbens stjerne Tarik Elyounoussi så ut til å kunne bli solgt, men han har hjertet i Fredrikstad og har nå takket nei til et tilbud fra italienske Pescara.

Trener Trond Amundsen mangler Horn (f) og Elyounoussi (a) som er suspendert for gule kort. Fra før er Duré (f) og Holm ute, mens et par spillere sliter med mindre skader og betegnes som usikre: Martinsen (f) og Rafn.

Her har Aalesund gode muligheter til å ta alle poengene. Fredrikstad stiller svekket og lykkes sjelden på bortebane. 1,60 for hjemmeseier er nok og vi bruker den i en dobbel.

36. Sogndal - Stabæk
Sogndal er helt på bunnen av formtabellen, bare 0-3-2 på sine fem siste og fire scoringer. Det er forsåvidt ikke så ille å spille 1-1 i Tromsø eller 2-2 i Ålesund, men at siste seier i ligaen var 28. april hjemme mot Molde, er ikke bra. Forrige hjemmekamp tapte Sogndal 1-3 for Fredrikstad, det er å be om nedrykk. I dag er det kun 3 poeng som teller når bunnlaget kommer på besøk, ren kynisme og 3 poeng.

Vi sliter litt med å få verifisert skadeinformasjonen for Sogndal, men det ser nå ut til at Rudolfsen (a), Per Egil Flo (f), Elvis (m) og Røed (f) er de som eventuelt må stå over denne gangen. Ingen av disse spilte mot Tromsø.

Stabæk ligger fortsatt sist, men er oppe i 7 poeng etter seirene over Lillestrøm og Vålerenga. De to siste i ligaen har imidlertid gitt tap for Brann og Strømsgodset. Man henger brukbart med, men har ikke nok kvalitet til å avgjøre, dessverre. Det hadde Stabæk så vidt hjemme mot finske JJK i Europa League-kvalifiseringen, de vant 3-2 etter å ha tapt 0-2 i en dårlig kamp i Finland. Men det må være lov å si at Stabæk er mye nærmere å ta poeng nå enn de var i begynnelsen av sesongen. De spiller seg til mye flere sjanser. Nå handler det om å sette dem.

Andersen Aase (a) er ute, ellers ser det bra ut.

Sogndal har nå fått trent i 14 dager på det nye kunstgresset på Fosshaugane. Dette er kampen de skal vinne for å komme tilbake på rett spor og holde nedrykk på avstand. Det er ikke gitt at de klarer det, for Stabæk har hevet seg. Likevel tror vi hjemmelaget jobber inn seieren, de har kapasiteten. Hjemmeseier til 1,65 her gir oss en dobbel til 2,64. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

36. Sogndal - Stabæk 1,65 3,40 3,95
44. Aalesund - Fredrikstad 1,60 3,45 4,30

Total odds 2,64

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken