Gå til sidens hovedinnhold

- Polet bør ha kveldsåpent

Unge Høyre støtter vinleverandørene.

Tirsdag skriver Vårt Land at norske vinleverandører ønsker at Vinmonopolet skal ha kveldsåpent på hverdager og på lørdager. De ønsker en åpningstid til klokken 20 på hverdager og til klokken 18 på lørdager.

- Forskjellsbehandling av vin og øl kan føre til at man får mindre oppslutning om Vinmonopolet, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinsleverandørenes forening til avisen.

Vinmonopolet selv er skeptisk til forslaget, og kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet påpeker at deres oppdrag er å være «Norges mest ansvarlige salgskanal for alkoholholdig drikke».

Unge Høyre positive
Unge Høyre derimot sier ja til kveldsåpne polutsalg.

- Dagens alkoholpolitikk baserer seg på en gammeldags oppfatning av at det mest effektive for å få ned alkoholforbruket er å begrense åpningstidene. Det er lite tilpasset dagens yrkesliv, sier leder i Sør-Trøndelag Unge Høyre, Iris Aunvik.

Hun er svært positiv til vinbransjens utspill om lengre åpningstider.

- Fortidens låste arbeidsliv der nesten alle jobbet fra 8 til 4 er forlengst borte. Når yrkeslivet er blitt mer fleksibelt, må også samfunnet tilpasses til det, sier Aunvik.

Aunvik ønsker også at butikkene skal kunne selge øl, cider og rusbrus hele sin åpningstid.

- Alkohol har blitt tabu
Hun håper utviklingen blir slik at nordmenn får «et mer edruelig forhold til alkohol».

- Den restriktive alkoholpolitikken har gjort at alkohol har blitt et tabu som kun brukes i overdrevne mengder i helgene, i stedet for et nytelsesmiddel slik det er i mange andre land. Jeg tror lengre åpningstider for salg av vin og øl bidrar til å redusere helgefylla og gjøre øl og vin til ordinære nytelsesmidler som voksne mennesker bruker i kontrollerte former, sier hun.

I dag er det ingen norske polutsalg som har åpent lenger enn til klokken 18 på hverdager, og til klokken 15 på lørdager.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken