Politifolkene fra Scotland Yard skal ha benyttet seg av såkalt simulert drukning under avhør av flere narkotikamistenkte i forsøk på å avsløre et lagringssted for narkotika, melder Sky News.

Det skal ha vært en politikollega som meldte ifra om den påståtte vanntorturen.

Sterk kritikk
Episoden stiller seg i rekken av flere uheldige hendelser for det britiske politiet som blant annet fikk sterk kritikk for voldsbruk under G20-møtet i London tidligere i år.

- Dette er alvorlige anklager som skaper stor bekymring. Politiet tolererer ikke slik atferd som faller langt under den standarden som offentligheten og mange enestående politifolk forventer, sier en talsmann for Scotland Yard til The Times.

Omstridt metode
Den omstridte metoden er tidligere blitt benyttet i forbindelse med CIAs avhør av terrormistenkte i den såkalte krigen mot terror. Britiske myndigheter gransker også påstander om at det britiske sikkerhetsbyrået MI5 har benyttet seg av metoden under avhør.

Metoden er strengt forbudt i Storbritannia og Barack Obama la ned forbud mot bruken av vanntortur etter at han tok over som president etter George W. Bush.