Gå til sidens hovedinnhold

Politi-offeret hadde ugyldig visum

Kan være årsaken til at brasilianeren flyktet fra politiet.

Jean Charles de Menezes (27), mannen som ble skutt og drept av britisk politi fordi de trodde han var en terrorist, skal ha oppholdt seg i Storbritannia uten gyldig visum. Det opplyser britiske myndigheter til BBC.

Dette kan være grunnen til at Menezes løp sin vei da sivilkledde politifolk ba ham stanse, ifølge kanalen.

Studentvisum
Elektrikeren kom til landet på studentvisum, som tillater folk å jobbe noen få timer i uka.

Britisk politi har beklaget hendelsen, men står fast ved at de vil fortsette å skyte for å drepe hvis mistenkte terrorister løper fra dem.

- Vil drepe tusenvis
Offerets fetter Alex Pereira bor i London. Han bestrider at Jean Charles ikke hadde lovlig opphold i landet, og mener politiet «må betale» for å ha drept Menezes.

- Politiet må betale for dette på mange vis, hvis ikke kommer de til å drepe flere. De kommer til å drepe tusenvis av mennesker, sier han til BBC.

- De drepte fetteren min, de kan drepe hvem som helst.

- Politiet må gjøre jobben sin
- Vi er forferdelig lei oss for dødsfallet, og har full forståelse for familiens reaksjon, sa Storbritannias statsminister Tony Blair på en pressekonferanse mandag.

- Men vi må også ha forståelse for at politiet arbeider under svært vanskelige forhold. Hadde dette vist seg å være en terrorist og politiet ikke hadde gått til aksjon ville de fått kritikk, men med motsatt fortegn, sier Blair.

- Vi må la politiet gjøre den jobben de må for å beskytte innbyggerne, sier han.

Drept på vei til jobb
Menezes ble drept etter å ha flyktet fra væpnet politi da han var på vei til jobb. Politiet hadde fulgt etter ham fra en leilighet som var under oppsikt i etterkant av torsdagens mislykkede terroranslag i London.

Den unge elektrikerens familie i Brasil har krevd en forklaring på drapet fra britiske myndigheter.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken