Gå til sidens hovedinnhold

Politi slo nyoperert jente

15-åringen lå nyoperert for kjevebrudd. - Politimannen ba meg om å forte meg, og da sa jeg «hold kjeft». Så slo han, sier hun.

Politiet ble tilkalt til Ullevål sykehus for å løse en krangel mellom «Tina» og to ansatte fra Barnevernets Ungdomssenter (BUS). De ble sjokkerte vitner til politimannens brutale oppførsel.

Somlet
Før politibetjentene kom, hadde jenta roet seg ned. Den ene politimannen ble imidlertid irritert over at «Tina» somlet da han ba henne hente klærne sine. De ansatte fra BUS bekrefter Tinas historie.

«Han tok rundt halsen på henne. Han presset armen sin opp mot haken hennes. Etter en stund slapp han jenta, og hun seg ned på gulvet. Jenta hylte og gråt», heter det blant annet i den enes vitneforklaring.

«Tina» var nyoperert og skulle reise fra sykehuset. Tre dager etter episoden med politimannen, måtte hun opereres på nytt.

Saken er anmeldt
- Jeg hørte et «knekk» i kjeven da jeg ble lagt i gulvet. Etter det hadde jeg så vondt at jeg bare gråt og gråt. Jeg klarte ikke å gå selv. De måtte bære meg, sier «Tina» til Dagbladet.

Jentas advokat, Pål O. Haugland, har anmeldt politimannen. Saken er sendt til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, Sefo. Politiet i Oslo vil ikke kommentere saken.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted