Gå til sidens hovedinnhold

Politiet aksjonerte med hund mot 29-åringens bolig

Ved 12.30-tiden fredag gikk sivilkledd politi inn i boligblokken hvor mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken bor.

OPPSAL (Nettavisen): Fredag klokken 12:30 gikk sivilkledd politi inn i boligblokken på Østensjø og søkte i området ved Godlia t-banestasjon.

I begge tilfeller med hund trenet for å markere på blod, sæd og andre kroppsvæsker, opplyser NTB scanpix.

Enkelte beboere fikk kort tid på forhånd beskjed om at politiet kom til å gjennomsøke leiligheter, ganger og boder.

29-åringens advokat reagerer sterkt på ransakingen av leiligheten.

- Ulovlig ransaking
- Denne ransakingen må være ulovlig. Jeg hører at politiet også har benyttet hunder. Har politiet nå utviklet hunderaser som kan lukte falsk forklaring, undrer mannens advokat, Kim Gerdts.

Politiet gjorde seg ferdig på under en halvtime. Deretter dro de 300 meter opp til Godlia T-banestasjon og foretok flere undersøkelser. Dette tok bare noen få minutter.

Blokken 29-åringen bor i er nå omringet av journalister.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Grusom opplevelse
Gerdts avviser at hans klient har gitt samtykke til ransakingen. Han sier at 29-åringen heller ikke har vært i nye avhør og at siktelsen mot ham er uendret.

- Hvorvidt han vil gå i nye avhør, er noe vi må snakke om, sier Gerdts.

- Hvordan opplever han dette?

- Grusomt. Han har nå tatt et opphold et annet sted blant annet for å slippe unna mediene.

Vil ikke svare på spørsmål om vitnet
Fredagens razzia var den andre denne uken mot 29-åringens bolig.

Mannen er mistenkt for å ha gitt falsk forklaring til politiet i forsvinningssaken. Han er siktet, men ikke varetektsfengslet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til 5. august.

Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding at de ikke vil svare på noen spørsmål knyttet til dette vitnet, hvis identitet nå er kjent i mediene.

Flere hundre vitneavhør
Politiet opplyser at de, fire uker etter forsvinningen, har foretatt flere hundre vitneavhør. Det har kommet inn mellom 2500 - 3000 tips.

Oslo politidistrikt poengterer at at de ikke har bidratt til at vedkommende er blitt identifisert.

- Men når situasjon er slik at vitnets identitet er kjent, kan politiet ikke gjøre annet enn å skjerme alle omstendigheter knyttet til vitnets rolle i saken fra det offentlige. Vi vil ikke svare på noen spørsmål knyttet til dette vitnet. Generelt understrekes at vi har mange omhandlede personer/ vitner i saken, herunder personer med historikk, men vi må ha konkret grunnlag for å knytte disse til Sigrids forsvinning, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ifølge pressemeldingen.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller