Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bekrefter kontakt med kriminelle miljøer

Anne-Elisabeth er sporløst borte:

Men de holder hemmelig om det har gitt noen resultater.

LILLESTRØM (Nettavisen): Torsdag omtalte Nettavisen nyheten om at politiet har vært i kontakt med personer i kriminelle miljøer på Østlandet.

De jakter på spor og informasjon som kan bidra i etterforskningen i bortføringssaken med Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

- Det er ulike etterforskningsskritt som pågår nå. Vi har ulike innganger på ulike ting. Det at vi også har kontakt med kriminelle en del av etterforskningen, sier politiinspektør Tommy Brøske til Nettavisen fredag.

- Har kontakten gitt noen resultater?

- Jeg kan ikke kommentere dette konkret.

Les også: Rådet familien til ikke å betale løsepenger

Polititeori: Kidnappet på badet

Brøske sier også fredag formiddag at politiet ikke har vært i kontakt med mulige kidnappere, eller personer tilknyttet disse, det siste døgnet. Politiet kaller dem for motparten.

– Vi vet fortsatt ikke hvor Hagen holdes skjult. Vi vet heller ikke om hun har blitt holdt skjult på samme sted hele tiden. Skjulestedet kan være innenfor eller utenfor Norges grenser, sa Brøske på en pressekonferanse fredag.

Bakgrunn: Politiet mener kona til en av Norges rikeste er kidnappet

Torsdag offentliggjorde politiet også en overvåkingsvideo av tre personer de ønsker å komme i kontakt med (se hele videoen nederst i artikkelen). Men saken er verken styrket eller svekket.

Falkevik Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen. 31. oktober ble hun sporløst forsvunnet. På morgenen eller formiddagen ble hun bortført mot sin vilje. Politiets teori er at hun ble kidnappet da hun var på badet i boligen. Det skal ikke være noe som tyder på at det er begått innbrudd i parets bolig.

Politiet har få spor å gå etter, selv etter at saken ble offentlig kjent onsdag og de har fått inn over 250 tips.

Fredag meldte NRK nyheten om at ektemannen fant flere tettskrevne ark. Det er tidligere kjent at det er fremmet et pengekrav på ni millioner kroner, tilsvarende 86 millioner norske kroner.

Kidnapperne har fremmet kravet i kryptovalutaen Monero. For hver gang det kommuniseres med motparten må det betales penger.

Les også: Politiet stoppet alle turgåere i kidnappingssak

Det var også skrevet ned konkrete trusler på arkene i boligen til ekteparet Hagen, og Tom Hagen ble advart mot å kontakte politiet. Han kontaktet likevel politiet samme dag som konen ble bortført.

En av Norges rikeste

I jakten på kidnapperne har Øst politidistrikt brukt spanere til å oppsøke kriminelle miljøer, får Nettavisen opplyst.

NRK omtaler fredag også at den aktuelle kryptokontoen er blitt opprettet like etter publisering av en artikkel der Tom Hagen ble nevnt. Han er blitt omtalt en rekke ganger.

Les også: Politiet har ikke fått livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

I juli i fjor sommer omtalte Dagens Næringsliv at Hagen hadde tjente 174 millioner korner på kraft. I september i fjor omtalte Kapital at Hagen var nummer 172 i oversikten over Norges rikeste.

I oversikten er han oppført med en nettoformue på 1,7 milliarder kroner. Tom Hagen har slått seg opp som milliardær på strøm og eiendom.

Skeptisk til etterforskning

Det er usikkert hvilken artikkel som knyttes til opprettingen av kryptokontoen.

Politiet ber om tips fra publikum om aktivitet i perioden før 31. oktober i fjor som kan indikere et skjulested.

De ber også om tips dersom noen har observert at personer de kjenner har gjort unormale innkjøp av for eksempel gjenstander som kan brukes til å holde kontroll på en person, kvinneklær og andre produkter.

Politiet har etterforsket bortføringen i all hemmelighet, og naboer og andre som ble avhørt av politiet ble bedt om å holde lokk på saken. Flere naboer har vært kritisk til dette.

Kommentarer til denne saken