Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet beskytter overgripere

Advokaten til en av de seks guttene som lurte to voksne menn i en sexfelle, raser mot politiet og mener de beskytter to potensielle overgripere.

Onsdag avgjorde Follo tingrett at forsvarerne ikke får innsyn i politietterforskningen mot den ene av mennene som er mistenkt for flere tilfeller av overgrep mot mindreårige. Samtidig begjærte politiadvokaten at forklaringen til de to fornærmede må gå for lukkede dører torsdag.

- Som for svarer blir jeg oppgitt over at overgripere skal beskyttes på denne måten, sier advokat Kjetil Magnus Berg til TV 2 Nettavisen.

Begjæringen om lukkede dører blir avgjort av tingretten torsdag morgen.

Lokket i sexfelle
De seks guttene på 18 til 20 år oppsøkte voksne menn på nettet og utgav seg for å være 14 år gamle gutter. To menn inngikk avtale med om å møte guttene og trodde de skulle ha sex med dem.

Etterpå truet guttene med å offentliggjøre bilder av mennene og krevde penger for å la være. Rettssaken mot de seks startet i Follo tingrett tirsdag, med tiltaler på tiltalt ran, kidnapping og utpressing. De to eldre mennene stiller som fornærmede.

Ifølge advokat Berg, som representerer en av de seks guttene, var guttenes mening at mennene skulle føle seg mest mulig presset.

- Tjenesteforsømmelse
Etter to dager i retten, er Berg oppgitt.

- Det de to mennene har gjort er åpenbart straffbart. Men av en eller annen grunn mener politiet at det ikke grunn til å etterforske det. Når overgriperne som guttene ville henge ut får en så massiv beskyttelse, snur det saken helt på hodet, sier advokat Berg.

Han vil nå vurdere om han skal anmelde politijuristen i saken for tjenesteforsømmelse ettersom det aldri har blitt etterforsket hvorvidt de to mennene har gjort noe straffbart.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken