Gå til sidens hovedinnhold

Politiet brevbomber Stoltenberg

Politiet mener de har elendig lønn. Det kommer statsminister Jens Soltenberg til å merke de neste dagene.

(iBergen.no) Med adressat statsminister Jens Stoltenberg og en oppfordring til en personlig hilsen, har i dag tusenvis av politifolk markert sin misnøye med lønnen. Klarer posten det de lover, vil postkortene med den felles fronten «Hvorfor synes du jeg er så lite verdt?» havne i posthyllen til Stoltenberg i morgen.

Se video nederst

I tog gjennom bygatene
I Bergen var kampviljen stor og flere hadde vært personlige i sine hilsener til statsministeren. «Jeg har jobbet i politiet i 30 år og har en lønn på 340.000. Det går ikke rundt uten å jobbe overtid... Du får ikke min stemme... Jeg må jobbe overtid for å overleve...» Statsministeren må kanskje tørke noen tårer hvis han finner det bryet verdt å lese postkortene.

Etter en appell utenfor politistasjonen i sentrum, gikk 20 uniformerte politifolk i tog ned til nærmeste postkasse for å poste kortene.

Selv om frustrasjonen lett tar overhånd når en sitter med kulepennen i hånden, er det faktisk en alvorlig situasjon det norske politiet nå er oppe i.

Krever 80.000 kroner
Som iBergen.no har skrevet tidligere, har lønnsflukten fra politiet de siste årene vært stor. Nå fryktes det at den kan eskalere ytterligere om det ikke blir et godt lønnsoppgjør for politiet til våren.

- Det er frykten. Derfor krever vi i år et flatt tillegg til alle på 80.000 kroner fordelt på to år, sier leder i Politiets fellesforbund Hordaland, Ivar Hellene til iBergen.no.

Han forteller at snittlønnen til politiet i dag er på 320.000 kroner inkludert topplederne. Skal en ha en akseptabel lønn, må en jobbe overtid.

Slike lønninger og arbeidsforhold frister overhodet ikke de unge som skal starte på utdanningsløpet sitt.

- I fjor kom så å si alle som oppfylte de helsemessige og fysiske kravene og som hadde plettfri vandelsattest inn på politiskolen. Av de 560 som fikk tilbudet var det bare 90 som ikke kom inn i år. Går en ti år tilbake i tid så var det bare 20 prosent av søkerne som fikk plass, sier Hellene som kaller situasjonen for dramatisk.

219071

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen