Gå til sidens hovedinnhold

Politiet dykker etter synsk-tips

Politiet vil mandag lete etter den savnede José Guzon ved utløpet av Akerselva. Årsaken er tips fra en synsk.

(iOslo.no) Oslo-politiet vil mandag innlede søk etter den savnede Oslo-mannen José Guzon nederst i Akerselva, i og utenfor tunnelen som leder ut i havnebassenget. Bakgrunnen er tips fra en synsk mann som mener å ha «sett» José i vann i en trang kanal eller sjakt. I tillegg kom farens opplysninger om at José ofte oppholdt seg ved siden av elva for å røyke hasj.

Guzon ble meldt savnet 16. januar. Da hadde han trolig vært borte siden 8. januar, siste datoen han jobbet på utestedet «Hard Rock Cafe» på Karl Johan. Ingenting har så langt gitt gode spor i saken, og tips fra publikum har uteblitt helt.

Røyket marihuana for å roe ned
José Guzon hadde søvnproblemer, og pleide å røyke marihuana for å roe seg ned. Den kjøpte han på Grünerløkka, og han pleide å sette seg ved Akerselva for å røyke. Faren undersøkte selv sønnens leilighet og fant en tom krukke med marihuana-rester. José hadde slitt med søvnen den uka, og ville trolig ha tatt seg til Grünerløkka for å kjøpe mer.

- Både jeg, hans ekskjæreste og kollegaen gjorde politiet oppmerksomme på at han pleide å sitte der, og jeg har flere ganger bedt politiet om å søke nederst i Akerselva, men de avfeier meg med at det bare er spekulasjoner. De gjør ingenting uten konkrete tips, sier Guzon.

Faren har følt at saken hans er blitt glemt hos Oslo-politiet, og at lite er gjort av etterforskning. Samtidig stiller han seg undrende til at han selv måtte be om et møte med gruppa for å diskutere nye tiltak.

Skal søke
Men nå har politiet snudd i saken, og Saknet-gruppa har sagt seg villig til å gjennomføre dykkersøk.

- Vi har fortsatt saken som en savnet-sak, og jobber ut fra det. Mye er spekulasjoner, men ingenting skal være uprøvd, sier Jørgen Knut Syversen, politietterforsker ved Oslo-politiets Saknet-gruppe til iOslo.no.

Det er fortsatt uklart hvorfor politiet først nå velger å innlede dette søket. I forrige uke sa politiet til iOslo at de ikke ville jobbe ut fra spekulasjoner, og at de ikke kunne gjøre noe uten konkrete tips. Akkurat de har manglet i denne saken.

- Hvorfor velger dere å dykke nå? Er ikke søket basert på spekulasjoner?

- Vi kommer til å operere ut fra det polititekniske. Dette er en av sakene vi prioriterer, sier Syversen.

- Men faren, Joey Guzon, har flere ganger bedt dere om å gjøre søk nederst i Akerselva. Han føler at dere har glemt saken hans?

- Jeg har full forståelse for at han gir uttrykk for det. Men vi har snakket med faren og vurdert endel tiltak, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai