Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker brudekjøp

- En absurd avtale, sier politiet, som nå innleder etterforskning av saken der en 67 år gammel mann skal ha betalt 800.000 kroner for å gifte seg med en nå mindreårig jente når hun fyller 18 år.

Allerede da jenta var 16 år underskrev hennes mor og 67-åringen en kontrakt hvor det fremgår at det skal betales 800.000 kroner for at de to skal gifte seg når jenta blir 18 år, skriver VG. Halvparten av beløpet skal allerede være utbetalt, mens resten etter avtalen skal utbetales den dagen ekteskapet inngås.

Jenta, som i dag er 17 år, er født og oppvokst i Norge. Hennes mor er av asiatisk opprinnelse, mens faren er norsk.

Mottok anmeldelse
Lensmann Helge Tamburstuen i Nes på Romerike sier til TV 2 Nettavisen at de 5. november mottok en anmeldelse fra 67-åringens datter og at denne ble sendt videre til Hedmark politidistrikt 16. november. Den nå 17 år gamle jenta og hennes mor er hjemmehørende i Elverum, mens 67-åringen er bosatt på Romerike.

Spesialrådgiver Eva Khan i Norges Røde Kors kritiserer ifølge VG politiet for at de ikke orienterte barnevernet om avtalen straks.

- Når vi ble kjent med kontrakten, kontaktet vi også etterforskningsenheten på Elverum, så det spørsmålet må rettes dit, sier lensmannen i Nes til TV 2 Nettavisen.

- En absurd avtale
Politistasjonssjef Per Erik Skaugerud på Elverum bekrefter at de har mottatt en anmeldelse i saken og at de nå vil innlede etterforskning.

- Dette er en absurd avtale som involverer et barn. Dette er helt klart så alvorlig at det er en oppgave for de rette fagmyndigheter, nemlig barnevernet, sier Skaugerud til TV 2 Nettavisen.

- Dere fikk saken oversendt 16. november. Hvorfor har dere ikke kontaktet barnevernet allerede?

- Jeg registrerte saken her i går, og nå går vi inn i den og gjør de henvendelser vi finner naturlig, sier Skaugerud.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken