Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fant igjen bagen

Politiet fant onsdag igjen bagen med skarpe skudd som ble funnet i en oppbevaringsboks i Stavanger like før ranet. Først nå skal de sjekke innholdet.

- Bagen har ikke vært et viktig spor, men vi vil se nærmere på den nå, sier politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Stavanger-politiet har lett febrilsk etter bagen siden TV 2 Nettavisen tok opp saken tirsdag. Onsdag formiddag ble den funnet - etter grundige søk i arkivet.

- Den ligger på lageret vårt, og innholdet er blant annet patroner. Den er ganske tung, forteller Rossebø etter selv å ha tatt bagen i nærmere øyesyn.

Glemte viktig spor
Den 24. februar fant en ansatt ved Rogaland Kollektivtrafikk bagen som var full av skarpe skudd. Vedkommende varslet politiet om funnet med en gang, og kort tid etterpå kom en tjenestemann og hentet den.

- Politimannen åpnet bagen og sa at «her er det visst nok til en halv krig». Han antydet at patronene kunne ha sammenheng med et våpentyveri som hadde vært i Stavanger, sier den ansatte til TV 2 Nettavisen.

Bagen kan være et viktig spor i etterforskningen etter det brutale Stavanger-ranet. Mye tyder derimot på at det må ha skjedd en kraftig svikt i politiets rutiner. For politiinspektør Ernst Rossebø og politimester Olav Sønderland hadde aldri hørt om bagen da TV 2 Nettavisen konfronterte dem med opplysningene mandag og tirsdag. Først onsdag, etter flere purringer fra TV 2 Nettavisen, fant politiet igjen bagen på et lager på politihuset.


- Er dette nok et eksempel på at dere visste mye om ranet i forkant?

- Nå skal vi forklare oss for Sefo, så vi sier ikke noe mer om det nå, sier politiinspektør Rossebø.

Aldri blitt kontaktet
I oppbevaringsboksen som bagen ble funnet, ble det gjort innbrudd bare to uker etter at politiet hadde vært der.

Også dette ble rapportert til politiet, men den ansatte i Rogaland Kollektivtrafikk er aldri avhørt eller spurt nærmere om hendelsen. Men dette blir det nå en endring på.

- Han vil bli avhørt, men akkurat når det vil bli vet jeg ikke, sier Rossebø.

Den ansatte sier til TV 2 Nettavisen at han ser fram til å forklare seg for politiet.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller