Gå til sidens hovedinnhold

Politiet festet med hittegods-øl

Politiet i Molde skal under julebordet i 2002 ha forsynt seg av ølkasser som var levert inn til politistasjonen som hittegods.

Nå risikerer Molde-politiet en bot på 20.000 kroner for grov uforstand, skriver Tidens Krav.

Politiets særskilte etterforskningsorgan SEFO har etterforsket saken siden oktober.

- Etterforskningen har avdekket manglende rutiner for behandling av hittegods på Molde politistasjon på alle nivåer, sier tingrettsdommer Ivar Svendsgård til NTB. Han er sjef for SEFO i Møre og Romsdal og Molde politidistrikt.

Svendsgård ønsker ikke å utdype hva som ligger i uttrykket "på alle nivåer", men bekrefter at etterforskningen har avdekket at en overordnet på stasjonen skal ha samtykket i at hittegodsøl kunne serveres på julebordet.

- Etterforskningen har avdekket at øl som er innlevert som hittegods til politistasjonen, ikke er blitt registrert som hittegods, sier Svendsgård.

Han bekrefter at SEFO har foreslått overfor statsadvokaten at Molde-politiet ilegges en bot på 20.000 kroner for grov uforstand.

Før SEFO ble satt på saken 13. oktober, ble politimesteren i Sogn og Fjordane oppnevnt som settepolitimester. Han fikk jobben med å finne ut om politiet på Molde politistasjon hadde tilegnet seg hittegods på ulovlig vis.

- Settepolitimesteren er ennå ikke ferdig med etterforskningen, sier SEFO-Sjef Ivar Svendsgård til NTB.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft