Gå til sidens hovedinnhold

Politiet filmes av publikum

- Publikum kan kontrollere oss på en ny måte, sier politimester Ragnar Auglend, etter at filmer av politiet i aksjon stadig oftere blir publisert på nettet.

(iBergen.no) Den nye trenden med å filme med mobiltelefonen sin og legge videoen ut på nettet, er blitt et problem for enkelte politifolk. Stadig flere tilfeldig forbipasserende filmer politiet i aksjon, og flere politibetjenter er nå usikre på hvordan de ny «journalistene» skal behandles, skriver Bergens Tidende.

Dersom du klikker deg inn på det populære nettstedet YouTube og søker på ordet «politi», vil du finne en 3 minutters lang video av en politiaksjon der en mann blir pågrepet på Torgallmenningen. Se videoen her.

Divisjonsleder Bård Norheim forteller at dette ikke er den eneste gangen politifolk opplever å bli filmet av tilfeldige vitner.

- Dette har økt mye den siste tiden. Når vi har slike pågripelser som nå er ute på nettet, så er publikum der med en gang. En del tjenestemenn synes det er ubehagelig, sier Norheim til BT.

Han bekrefter at flere politibetjenter føler at mobilkameraene blir brukt som et maktmiddel.

Politimesteren i Bergen, Ragnar Auglend, sier til avisen at alt det politiet gjør må tåle offentlighetens lys, men er enig i at filmingen har sine negative sider. Han peker blant annet på problemet med at pågrepne og politifolk blir unødig eksponert, og er redd for at videoopptak kan bli feil oppfattet i forhold til helheten.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021