Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har oppsøkt personer i det kriminelle miljøet

Kidnappingssak i Lørenskog:

Har ennå ikke fått livstegn fra bortførte milliardærkonen Anne-Elisabeth, og må betale når de kommuniserer med kidnapperne.

LILLESTRØM/FJELLHAMAR (Nettavisen): Torsdag offentliggjorde politiet en video av tre ukjente personer. De skal alle ha passert en gangvei ved Futurum-bygget, hvor milliardæren Tom Hagen jobber.

Politiet mener personene er interessante og ber publikum om hjelp dersom de har informasjon som kan bidra i etterforskningen.

Politiet har få spor å gå etter i saken med kidnappingen av Hagens ektefelle, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Hun skal ha blitt bortført mot sin vilje 31. oktober i fjor.

Politiet har etterforsket bortføringen i all hemmelighet, og naboer og andre som ble avhørt av politiet ble bedt om å holde lokk på saken. Etter at politiet gikk åpent ut onsdag har det kommet inn over 100 tips fra publikum.

SISTE: En telefonsamtale skal være det siste sikre livstegnet etter Anne-Elisabeth Hagen, skriver VG. Samtalen, som ifølge avisen fant sted tidlig på dagen 31. oktober, skal være en helt sentral del av politiets etterforskning, for å snevre inn tidsrommet der Hagen ble bortført.

Les også: Rådet familien til ikke å betale løsepenger

Taus om kontakt med kriminelle

Nettavisen er også kjent at politispaneren har oppsøkt personer i kriminelle miljøer på Østlandet. En av dem politiet skal ha snakket med skal ha voldsdom på seg.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier politiinspektør i Øst politidistrikt Tommy Brøske til Nettavisen.

- Jeg har ikke informasjon om det du spør om. Jeg må komme tilbake til deg på det.

Onsdag bekreftet politiet at det har vært kontakt med det de kaller for «motparten». De skal ha fremsatt krav om løsepenger på ni millioner euro, tilsvarende 86 millioner norske kroner.

Les mer: Politiet håper nye tips vil føre bortføringssaken videre

Hver gang det blir foretatt en kommunikasjon med motparten må det betales ut penger.

- Jeg kan ikke kommentere dette nå med bakgrunn i den etterforskningen som pågår, sier Brøske.

Politiet varslet samme dag

Onsdag ville han heller ikke å si noe om når politiet sist var i kontakt med motparten, hvilket språk kommunikasjonen foregikk på, hvem som stod for kommunikasjonen eller hvilket verktøy de bruker for å kommunisere.

Onsdag omtalte også Nettavisen at alle turgåere som gikk langs en gangvei på baksiden av huset til ekteparet Hagen ble stoppet og intervjuet av politiet.

Les også: Naboer skeptisk til at politiet holdt etterforskning hemmelig

Her ble de spurt om de hadde kjennskap til bortførte Falkevik Hagen, om de kunne huske personer, biler og andre ting som kunne være relevant for politiet.

Ektefellen til milliardær Tom Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Politiet bekreftet på en pressekonferanse torsdag at de ble varslet om forsvinningen allerede samme dag.

– Politiet ble varslet onsdag 31. oktober og anmeldte umiddelbart saken, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.

Brøske opplyser at politiet raskt vurderte det som nødvendig å holde en sivil profil på etterforskningen for ikke å risikere å utsette Hagen for fare.

Torsdag ettermiddag var tre kriminalteknikere fra Kripos i boligen, på og ved eiendommen og gjorde tekniske undersøkelser.

Les også: Politiet har ikke fått livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

Fryktet overvåkingsutstyr i huset

Det ble blant annet gjort undersøkelser på terrassen på baksiden av huset, i tillegg ble det gjort søk med krimsøkhunder.

NRK omtalte også tidligere torsdag at spesialister hadde endevendt huset i søk etter overvåkingsutstyr inne i huset. Politiet fryktet at de ukjente bakmennene kunne drive kontraspionasje med elektronisk utstyr.

TV 2 skriver torsdag kveld at Øst politidistrikt ved minst én anledning har bedt Økokrim undersøke om det finnes koblinger mellom forsvinningen av Falkevik Hagen og en aksjebedragerisak som ble behandlet i Oslo tingrett i fjor.

Ifølge kanalen ble bedragerisaken behandlet i Oslo tingrett i fjor høst, og det dreier seg om en aksjetvist.

Saken innbefatter at 12 selskaper har tapt et beløp i hundremillionersklassen. Et av disse har Tom Hagen eierinteresser i, men Økokrim mener at det ikke finnes noen kobling mellom bedragerisaken og forsvinningen.

Dommen i saken er ventet å falle i slutten av januar.

Bortførte Falkevik Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen som har slått seg opp på strøm og eiendom. Ifølge Kapital skal Hagen ha en anslått formue på totalt 1,7 milliarder kroner, og er nummer 172 på oversikten over de 400 rikest i landet.

Les også

Politiet stoppet alle turgåere i kidnappingssak

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken