Tiltalen mot Eirik Jensen omfatter innførsel av 49 partier med til sammen 14 tonn hasj. Ett av punktene gjelder en hasjtransport i 2013 som involverer MC-klubben Bandidos.

Ett av de mange tiltalepunktene mot den tidligere polititoppen omfatter forsøk på innførsel av 186 kilo hasj fra Danmark den 24. mai 2013. Hasjen ble beslaglagt av politiet i Sverige og er ifølge Aftenpostens opplysninger identisk med en kjent, mislykket hasjtransport som ifølge svensk politi hadde klare koblinger til MC-gjengen Bandidos.

En svensk politipatrulje undersøkte tilfeldigvis to biler som hadde parkert ved siden av hverandre på svensk side av Øresundsbroen. Politimennene luktet cannabis da de kontrollerte sjåførene, og fant ved nærmere undersøkelser 186 kilo hasj i bagasjerommet på Ford Focusen.

Ifølge Aftenpostens opplysninger sto i realiteten Jensens medtiltalte Gjermund Cappelen bak dette forsøket på hasjsmugling. Ifølge tiltalen medvirket Eirik Jensen til transporten som skulle til Norge og leveres på Skøyen.

Ifølge Aftenposten ble alle de tre involverte dømt for smuglingen, og alle ble antatt å være Bandidos-medlemmer. Mannen bak smuglingen fikk svensk politi aldri tak i. Norsk politi mener imidlertid at mannen som bestilte hasjen, var hasjbaronen Gjermund Cappelen fra Bærum.

Eirik Jensen jobbet i en årrekke tett opp mot MC-gjengene for å forebygge kriminalitet, og hans dialogmodell var kontroversiell i etaten. Etter at han ble kjent med den omfattende narkotika- og korrupsjonstiltalen mot ham mandag ettermiddag, gjentok Eirik Jensen at han nekter all straffskyld. (©NTB)