- Dette bør få følger for Hafslund. Politiet bør inn i bildet og etterforske saken. Det holder ikke at en direktør sier at dette er beklagelig til en journalist. Dødsfallet er dypt tragisk og vi er veldig lei oss. Det holder bare ikke at strømleverandører opptrer slik som dette. Hafslund stenger av strømmen til folk 5000 ganger i året. Det er flaks at bare én har frosset ihjel, sier Johanna Engen, talskvinne ved Fattighuset i Oslo, til Nettavisen.

LES OGSÅ:Kuttet strømmen – mann frøs i hjel

Ifølge Engen har nyheten vakt sterke reaksjoner blant 18 utvalgsmedlemmer i Velferdsalliansen som tirsdag er samlet i Drammen.

- Vi er sjokkerte og rasende. Nå lager vi en pressemelding vi skal sende ut, sier Engen.

- Ikke lov
Engen hevder at det ikke er lov å stenge av strømmen til folk i kuldeperioder og hevder at dette skal gå fram av forarbeidene til Forbrukerkjøpsloven. Loven er klar på at stengning av strøm ikke skal skje hvis det medfører fare for liv, helse eller betydelig tingskade.

- Dette er ganske ille. Er det kaldt så skal krafteselskapene kontakte sosialkontoret før de stenger strømmen - og er det kaldt så skal sosialkontoret si nei til stegning, sier Engen.

Her er regjeringens informasjonsside om de gjeldende stengerutinene.

- Sier mye
Engen sier at det kan være mange grunner til at folk ikke åpner døren for dem som banker på.

- Det kan være sykdom, angst eller at vedkommende rett og slett ikke tør åpne døren. 72-åringen som døde skal ha vært uten sosialt nettverk. Det sier ganske mye, sier Engen.

Engen opplyser at Velferdsalliansen tidligere har opprettet Facebook-gruppen NEI TIL INKASSO- OG PÅSETTINGSGEBYRER PÅ STENGT STRØM!

Ringte på
Informasjonsdirektør i Hafslund, Karen Onsager, sa til Nettavisen tidligere tirsdag at de hadde vært på døra til mannen før strømmen ble kuttet.

- Vi har fulgt de lover og regler som gjelder, men det er så alvorlig når et dødsfall inntreffer, at vi må revurdere rutinene våre, sier Onsager til Nettavisen.